11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA doua oară, cu ghinion! Face pușcărie pentru conducere fără permis

A doua oară, cu ghinion! Face pușcărie pentru conducere fără permis

Oamenii legii l-au prins în mai multe rânduri conducând fără permis pe tânărul de 26 de ani

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să condamne definitiv la un an și cinci luni de închisoare cu executare un doljean de 26 de ani, prins de mai multe ori conducând băut și fără permis. Este vorba de Gabriel Predatu, din comuna doljeană Galicea Mare, care a fost dus de polițiști la Penitenciarul Craiova în cursul zilei de marți.
Anchetatorii au reținut că, deși a mai avut probleme cu legea, în ianuarie, anul acesta, Predatu s-a urcat la volan chiar dacă nu are permis. „Persoana în cauză a fost depistată, în ziua de 21 ianuarie 2018, de către polițiști din cadrul Postului de Poliţie Galicea Mare, conducând un autoturism pe strada Măgurii din localitate, fără a poseda permis de conducere. Acesta mai săvârșise anterior o faptă de conducere a unui vehicul fără permis și două infracțiuni de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului“, au precizat polițiștii doljeni.
Pentru faptele amintite de oamenii legii, bărbatul a fost trimis în judecată în mai 2017, iar în octombrie, anul trecut, a fost condamnat la câte nouă luni de închisoare pentru conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Judecătorii din Băilești au adăugat un spor de trei luni de închisoare, iar pedeapsa a fost contopită cu una mai veche, de zece luni cu suspendare, primită în iunie 2016 într-un dosar de… conducere sub influența băuturilor alcoolice și fără permis. Pedeapsa finală stabilită de instanță a fost de un an, trei luni și 16 zile de închisoare. A urmat apelul, iar luni, pe 19 februarie, Curtea de Apel Craiova a dispus ca inculpatul să execute un an, cinci luni şi zece zile de închisoare. Mai trebuie spus că, în ambele procese, doljeanul de 26 de ani și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de reducerea cu o treime a pedepselor. În cursul zilei de marți, în baza mandatului emis de instanță, polițiștii doljeni l-au ridicat pe tânărul de 26 de ani și l-au dus la Penitenciarul Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS