Acţiunile vor fi repetate lunile următoare (sursa: tv sud)
Acţiunile vor fi repetate lunile următoare (sursa: tv sud)

O acţiune desfăşurată marţi de CEZ Distribuţie şi jandarmii gorjeni a scos în evidenţă mai multe cazuri de furt de curent în două cartiere ale municipiului Târgu Jiu. Echipele de verificare au descins în forţă, de la primele ore ale dimineţii, şi au depistat rapid mai multe branşamente ilegale la reţeaua de alimentare cu energie electrică. Vizate au fost cartierele Panduraşul şi Obreja, locuite cu preponderenţă de populaţie de etnie romă. Şi în trecut aici au fost depistate branşamente ilegale la curent, iar din măsurătorile făcute recent de angajaţii companiei de electricitate a rezultat un consum mult mai mare decât cel facturat. Prin urmare, s-a mers din poartă în poartă, fiind vorba de cartiere de gospodării, şi au fost verificate toate branşamentele.

Acţiunile vor continua

Nu mare le-a fost surpriza jandarmilor şi angajaţilor firmei de distribuire a curentului electric în momentul în care au depistat mai multe case legate ilegal la reţeaua de energie electrică. Verificările au continuat pe parcursul întregi zile de marţi. Constatările echipajelor de jandarmi se vor concretiza în sesizări către organele de cercetare penală, pentru furt de energie electrică. Acţiunile pentru depistarea celor care sustrag energie electrică vor continua şi în lunile următoare. „Sunt acţiuni la care participăm în parteneriat, la solicitarea companiei de distribuţie a energiei electrice. Colegii nu au finalizat documentaţia întocmită pe teren, dar acţiunile s-au soldat şi cu încheierea de acte de constatare. Se va proceda potrivit legii. Colegii mei au acordat toată asistenţa necesară pentru a nu apărea probleme“, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu“ Gorj.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.