23.8 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Un fost condamnat la închisoare vrea să fie şef la poliţie

Un fost condamnat la închisoare vrea să fie şef la poliţie

-

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj

Unul dintre candidaţii la postul de adjunct de şef de post din comuna gorjeană Cruşeţ a fost condamnat în trecut la închisoare cu suspedare. Candidatul respectiv a fost poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, până în august 2013, când a decis să demisioneze. Ulterior, a primit o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de patru ani. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, candidatul respectiv ar avea voie să participe la concursul pentru funcţia respectivă, întrucât ar fi intervenit reabilitarea de drept. „Candidatul înscris la concursul organizat de IPJ Gorj în vederea ocupării, prin reîncadrare, a unei funcții de ajutor șef post în cadrul Postului de Poliție Crușeț, a fost polițist în cadrul IPJ Brașov și i-au încetat raporturile de serviciu prin demisie, începând cu 29 august 2013. Ulterior încetării raporturilor de serviciu, a rămas definitivă hotărârea penală, prin care acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei, pe un termen de încercare de patru ani“, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Gorj.

Dosarul va fi verificat

Conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, verificarea îndeplinirii de către candidați a condițiilor de participare la concurs urmează să se realizeze de către o comisie. Proba concursului va avea loc pe 17 martie, iar comisia este obligată să facă verificările de rigoare cu cinci zile înainte de concurs. „Reabilitarea candidatului a intervenit în conformitate cu prevederile codului penal, „condamnatul este reabilitat de drept dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei, în baza art. 97 sau art. 98“. În ceea ce privește reabilitarea de drept, nu este necesară intervenția instanței de judecată, aceasta putând fi constatată și de către structura de cazier judiciar competentă“, conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.