Acasă Local Nouă din zece adolescenţi au consumat alcool

Nouă din zece adolescenţi au consumat alcool

-

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt a efectuat un studiu în zece unități de învățământ (licee) din Slatina, Caracal, Corabia, Scornicești, Iancu Jianu și Balș. Datele studiului relevă că la nivelul județului Olt, aproximativ jumătate dintre elevi au declarat că au fumat cel puțin o dată în viață, 34,9% au spus că au fumat cel puțin o dată în ultimul an, iar 28,2% dintre elevi în ultima lună. Analiza datelor indică faptul că nouă din zece adolescenţi (89,2%) au consumat băuturi alcoolice cel puţin o dată în viaţă, iar șase din zece adolescenți (59,1%) au declarat că au consumat alcool cel puțin o dată în ultimele 30 de zile. În cazul consumului de alcool cu medicamente în rândul liceenilor din Olt, 1,3% dintre adolescenți au recurs la combinarea alcoolului cu medicamente cel puțin o dată în viață, iar 0,3% dintre aceștia au declarat că au consumat cel puțin o dată în ultimele 30 de zile. În cazul consumului de droguri ilicite (inclusiv tranchilizante/sedative fără prescripție medicală, inhalanți și steroizi anabolizanți), 4,3% dintre elevi au declarat consum de droguri ilicite cel puțin o dată în viață, 2,4% au menționat consum de droguri ilicite în ultimul an, iar 1,1% în ultima lună. Potrivit studiului, cei mai mulţi consumatori de droguri ilicite sunt elevi de clasa a XI-a.
După tipul de drog consumat, cea mai mare valoare se înregistrează în cazul consumului de canabis – 3,1% urmat de consumul de NSP (Noi Substanţe Psihoactive) – 1,1%.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.