Acasă Local Anchetă a DGASPC Vâlcea în urma scandalului din centrul de plasament

Anchetă a DGASPC Vâlcea în urma scandalului din centrul de plasament

-

Anchetă de amploare a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea în cazul a doi copii bătuți la Centrul pentru Copilul Abuzat, Neglijat, Exploatat din Râmnicu Vâlcea. Doi fraţi orfani au fost bătuţi de un adolescent din Centrul de Plasament „Ana“, fără ca supraveghetorii să intervină la strigătele de ajutor.
Doctor Nicolae Badea, directorul DGASPC Vâlcea, a dispus constituirea unei comisii de anchetă la centrul unde a avut loc incidentul. „Verificăm cum a intrat adolescentul în centru şi de ce copiii nu erau supravegheaţi. Avem personal suficient în centru. Raportul este de un supraveghetor la un copil. Angajaţii noştri susţin că au anunţat poliţia şi nu înţeleg de ce au afirmat cei de la IPJ că s-au sesizat din oficiu. Noi anunţăm şi cele mai mici incidente care se petrec, pentru că aşa s-a hotărât“, a spus dr. Nicoale Badea.
Din cauza lipsei de reacție a îngrijitorilor din centrul de plasament, agresorul l-a atacat şi pe fratele minorului bătut, acuzându-i pe cei doi că l-au agresat pe fratele lui. Abia atunci au intervenit și asistenții.
„Eventualele urme de violențe vor fi stabilite de un certificat medico-legal. Incidentul este aplanat, există o notă de informare și lucrurile trebuie să le rezolvăm noi. Copiii nu prezintă urme de violențe, nu prezintă echimoze. Copiii de la noi provin din familii dezorganizate sau monoparentale sau au părinți care consumă diverse băuturi alcoolice. La noi stau o perioadă de timp determinată și încercăm să găsim o soluție pentru ei, fie să meargă la un asistent maternal, fie la o rudă apropiată. Dacă nu, vor merge la unul din centrele din cadrul direcției“, a declarat Horia Ceaușu, directorul Centrului pentru Copilul Abuzat, Neglijat, Exploatat.
Trauma pe care au trăit-o copiii a ieșit la iveală, după ce un prieten de-ai agresorului a publicat pe Facebook imagini din timpul bătăii.
Miercuri, Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea s-a sesizat din oficiu şi efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violențe.
„Precizez faptul că poliţia nu a fost sesizată anterior de incident, nici de minorii implicaţi sau de vreun reprezentant al centrului“, a precizat purtătorul de cuvânt al IJP Vâlcea, Loredana Sandu.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.