Acasă Local Gorj Mămicile anunţă protest în faţa Spitalului de Urgenţă

Mămicile anunţă protest în faţa Spitalului de Urgenţă

-

Mămicile vor condiţii decente la Secţia Pediatrie din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Sute de mămici vor să iasă în stradă la Târgu Jiu, fiind nemulţumite de condiţiile oferite în spitalele gorjene. Mămicile s-au mobilizat pe o rețea de socializare și intenționează să organizeze o acțiune de protest, luni, 19 februarie, de la ora 15.00, în fața Prefecturii din Târgu Jiu. Principala nemulțumire vizează sistemul medical din Gorj, un domeniu vitregit de toți cei care au trecut prin funcțiile de conducere în spitalele din județ. Mamele au decis să își strige în stradă nemulțumirile legate de experiențele neplăcute pe care le-au trăit în spitalele din Gorj. Decizia mămicilor de a protesta vine ca urmare a tragediilor ce se țin lanț în unitățile medicale din județ, în special la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Mămicile susțin că au ajuns să se teamă pentru viața lor și a copiilor lor.

Vor depune o cerere pentru autorizarea protestului

Mămicile intenționează să depună o cerere la Primăria Târgu Jiu pentru a obține autorizație, astfel încât protestul acestora, programat pentru luni, la ora 15.00, să fie legal. Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, susține că nu are nimic împotiva organizării acestui miting și va da curs solicitării de autorizare a protestului. „Nu am primit o astfel de solicitare. Dacă va fi primită o astfel de cerere, există o comisie de specialitate şi personal nu văd de ce ar fi o astfel de problemă“, a spus Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu. Principala nemulțumire a mamelor din judeţul Gorj este legată în mod direct de condiţiile mizere care se regăsesc tocmai în Secţia Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Este în fapt printre puţinele secţii care nu a beneficiat de niciun fel de lucrări majore de modernizare. În afara montării unor ferestre de termopan, secţia arată exact ca înainte de 1989. Până şi unele obiecte de mobilier se mai păstrează de dinainte de 1990, fiind de mirare că au rezistat atâta vreme. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a fost construit după anul 1970.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.