10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZeci de bicicliști amendați pentru consum de alcool

Zeci de bicicliști amendați pentru consum de alcool

18 dosare penale, 148 de permise de conducere reținute, 997 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 100.000 de lei. Sunt doar câteva date din raportul întocmit în urma acțiunilor desfășurate de polițiștii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Olt în perioada 5-10 februarie 2018 pe raza județului. 77 de biciclişti au încasat amenzi, cei mai mulți fiind sancționați pentru consum de băuturi alcoolice, dar și pentru nepurtarea echipamentului cu elemente reflectorizante, pentru lipsa documentelor de identitate etc. Amenda aplicată biciliștilor în cazul consumului de alcool este de 870 de lei, contravenienții putând achita jumătate din această sumă în 48 de ore.
Dacă bicicliștii sancționați au fost întâlniți cel mai des în mediul rural, în mediul urban pietonii au fost cei care s-au ales cu amendă (290 de lei), traversarea prin loc nepermis fiind neregula preponderent constatată.

Peste 300 de amenzi pentru viteză

Șoferii sancționați, în schimb, au fost cu sutele. Din totalul de 997 de contravenții, 321 au fost de depășire a regimului legal de viteză. 148 de șoferi au rămas și fără permis, în timp ce destul de mulți s-au ales cu doar penal. „Polițiștii au constatat 27 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, fiind întocmite 18 dosare penale pentru depistarea conducătorilor auto având o concentrație de peste 0,80 mg/L alcool pur în sânge și două pentru refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice de sânge. Totodată, au fost reținute 148 de permise de conducere, 27 pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație în aerul expirat mai mică de 0,40 mg/L și 35 pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum cu peste 50 km/h. În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au retras 31 de certificate de înmatriculare“, a transmis IPJ Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS