21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPercheziţii într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 3 milioane de lei

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 3 milioane de lei

Patru percheziţii au avut loc în comuna Coşoveni şi în municipiul Băileşti la sediul mai multor societăți comerciale și domiciliile persoanelor fizice având calitatea de administratori statutari sau de fapt ai respectivelor persoane juridice. Potrivit IPJ Dolj, perchezițiile au fost efectuate într-o cauză penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada octombrie 2011 – martie 2017, șase persoane au săvârșit în mod repetat și continuat acte de evaziune fiscală prin intermediul a trei societăți comerciale, prin evidențierea în documentele contabile aparținând celor trei societăți, de achiziții fictive de deșeuri metalice ca provenind de la diverse societăți comerciale cu sediile sociale declarate în mai multe oraşe din ţară. Consecința acestor operațiuni a fost sustragerea de la plata obligațiilor fiscale reprezentând impozit pe profit, TVA, impozit pe veniturile din alte surse și taxă de mediu către bugetul statului. Totodată, cele șase persoane implicate și-au însușit în mod repetat sume de bani din activul celor trei societăți comerciale, sume de bani care ulterior au fost supuse unui proces de disimulare a provenienței reale. Prejudiciul total cauzat prin faptele de evaziune fiscală și spălarea banilor este de 3.049.485,35 lei. Doi dintre inculpații cercetați în cauză, un bărbat de 28 de ani, din Coşoveni şi altul de 35 de ani, din Băileşti, au fost reţinuţi.
Percheziţiile de ieri au fost făcute de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Dolj, sub coordonarea unui procuror din Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi cu sprijinul S.A.S. Dolj, Serviciului Criminalistic și Poliției Municipiului Băilești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS