Sute de persoane au asistat la concursul de schi de la Rânca

Prima competiţie de schi a sezonului în staţiunea montană Rânca şi-a desemnat câştigătorul. Este vorba de Andrei Răducan, care a obţinut cel mai bun timp dintre cei peste 100 de competitori înscrişi la startul Cupei Rotary la schi, ajunsă la cea de-a XII-a ediţie. Concursul s-a desfăşurat sâmbătă, de la ora 10.00, iar înscrierile s-au realizat înainte de start. Competiția, prima de acest gen din actualul sezon al sporturilor de iarnă din Rânca, a fost organizată pe cinci categorii de vârstă la schi, respectiv o categorie generală la snowboard. Au fost acordate medalii şi premii pentru fiecare categorie, locurile I, II şi III, respectiv Cupa Rotary la Schi pentru cea mai bună performanță. Câștigătorii au primit vaucere cadou pentru cumpărături de la Decathlon, precum și 12 rucsaci de călătorie oferiți de firma TRITON. Concursul de schi şi snowboard a fost supervizat de către echipe din cadrul Salvamont Gorj. În ciuda numărului mare de turişti şi a pârtiilor pline, în zilele de vineri şi sâmbătă au fost puţine intervenţii din partea salvatorilor montani. „Au fost peste 4.000 de turişti în weekend la Rânca. Un sezon foarte bun până acum. Am fost pregătiţi cu echipaje pe toate pârtiile, însă vineri şi sâmbătă am avut doar opt intervenţii. Nu a fost nimic foarte grav, ci accidente obişnuite la schi. Am acordat primul ajutor şi recomandări pentru spital, unde a fost necesar. În multe situaţii merg singuri la spital, să verifice să nu fie probleme. A fost prima cupă la schi şi totul a mers potrivit planurilor organizatorilor. Vremea a fost bună, participarea bună“, a spus Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Judeţean al Salvamont Gorj.
Concursurile abia sunt la început în zona montană Rânca. În pregătire este Cupa Sănătăţii la Rânca. Este vorba de cea de a XV-a ediţie care va reuni la start peste 150 de cadre medicale din judeţul Gorj, şi nu numai. Concursul va avea loc de Dragobete, pe 24 februarie, iar la start sunt aşteptate cadrele medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu şi din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa. Pot participa şi cadre medicale din alte unităţi medicale. Cele mai bune performanţe vor fi premiate de către organizatori. Aceştia au pregătit diplome, cupe şi medalii. În prezent, sunt deschise toate cele şase pârtii de schi din Rânca, inclusiv cea de la telescaun. Aceasta este cea mai lungă. Stratul de zăpadă pe pârtii depăşeşte 50 de centimetri şi se anunţă în continuare ninsori în zona montană, astfel încât să se poată schia şi în luna martie.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.