13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoi investitori în Drobeta Turnu Severin

Noi investitori în Drobeta Turnu Severin

Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin

Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, a anunţat că pentru dezvoltarea economico-socială a oraşului a fost dată o hotărâre de consiliu local, prin care investitorii care vor deschide unităţi în care vor angaja peste 20 de persoane pot lua în superficie sau în concesiune teren fără licitaţie. „Putem da în superficie teren din domeniul privat al municipiului şi în concesiune din domeniul public investitorilor care creează peste mai mult de 20 de locuri de muncă. Deja am semnat contractele cu doi investitori: o firmă italiană de utilaje ecologice şi o firmă româno-italiană pentru o fabrică de îngheţată“, a spus primarul Marius Screciu.
Potrivit edilului, firma italiană a primit un teren în suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, iar produsele realizate aici, de cei 20-30 de mehedinţeni care vor fi angajaţi, vor fi exportate în Japonia.
Societatea româno-italiană a primit un teren de 5.000 de metri pătraţi, iar îngheţata produsă la Severin va fi vândută atât pe piaţa internă, cât şi în Serbia, Ungaria şi Bulgaria. Această societate preconizează să angajeze între 40 şi 50 de persoane. Cele două investiții se vor dezvolta în zona de est a orașului.
Marius Screciu a mai declarat pentru GdS că, în prezent, sunt discuţii cu un mare investitor de automotive pentru concesionarea a trei hectare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS