17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPetiţie pentru reînfiinţarea unei clase de mate-info

Petiţie pentru reînfiinţarea unei clase de mate-info

Cadrele didactice ale Liceului „Victor Gomoiu“ din Vânju Mare au inițiat o petiție pentru reînfiinţarea clasei de matematică-informatică. Profesorii sunt indignaţi din cauza deciziei Inspectoratului Şcolar Mehedinţi, care a hotărât ca în anul şcolar viitor, liceul din localitatea Vânju Mare să nu mai aibă decât două clase de a IX-a, în loc de trei, cum este în prezent. Nemulțumirea profesorilor este că va fi desfiinţată clasa de matematică-informatică, acolo unde sunt elevii cei mai buni, care au obţinut rezultate la olimpiade şi au şi promovat bacalaureatul. Luna trecută, Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți a decis desființarea clasei de matematică-informatică din cadrul Liceului „Victor Gomoiu“ din Vânju Mare, ca urmare a trecerii salariilor cadrelor didactice de la primării la inspectoratele şcolare județene.
În urma deciziei inspectoratului, elevii din Vânju Mare și din satele din apropiere nu vor mai putea studia matematică-informatică, domeniu care le deschide calea către o facultate și apoi o carieră în domeniul IT. Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică, domeniul IT conduce detașat la capitolul salarii în România.
Singura alternativă pentru elevii din Vânju Mare care vor să urmeze matematică-informatică este să meargă în alt oraș, ceea ce presupune costuri mult mai mari pentru familiile acestora, și probabil în cazul multora va însemna renunțarea la acest vis.
„Considerăm greșită decizia Inspectoratului Județean și ne rezervăm dreptul de a suspecta ipoteza unor interese politice în luarea acestei decizii. Vă cerem să nu sacrificați viitorul elevilor din Mehedinți pentru interese politice“, se arată într-un comunicat al USR Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS