5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTren de marfă deraiat lângă Balota

Tren de marfă deraiat lângă Balota

Unul dintre vagoanele deraiate s-a fisurat şi prezenta scurgeri de motorină

Patru vagoane ale unui tren de marfă privat, care transportau motorină, au deraiat joi dimineaţă în Balota, pe segmentul de cale ferată Valea Albă – Şimian, judeţul Mehedinţi. Unul dintre vagoane s-a fisurat, după ce s-a răsturnat şi prezenta scurgeri. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), garnitura de tren era compusă din 20 de vagoane, iar ultimele patru au deraiat.
Purtătorul de cuvânt al IGSU, Cristian Stanciu, a declarat că nu a existat pericol de explozie şi că locuinţa cea mai apropiată era la aproximativ 800 de metri. În zonă s-a montat un dispozitiv de protecție și reprezentanții CFR au intervenit cu echipament auxiliar pentru golirea cisternelor și repunerea trenului pe șine. La fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri și un echipaj cu autospecială de cercetare, care au asigurat măsuri de protecţie.
Între Valea Albă și Drobeta Turnu Severin, ca urmare a deraierii trenului privat de marfă, circulația feroviară a fost blocată. Compania Naţională de Căi Ferate CFR a anunţat că traficul feroviar pe relaţia Craiova – Timişoara s-a desfăşurat cu transbordare auto între staţiile Drobeta Turnu Severin şi Gârniţa (și retur), călătorii fiind preluați din aceste stații de alte trenuri care circulă pe aceleași rute. Trenurile înscrise în circulaţie pentru care s-a asigurat transbordare auto au fost R 9501, R 9504, IR 1797, IR 1692, IR 1591 şi IR 1590.
Echipele de intervenţie ale CFR au acţionat la faţa locului cu un tren de ajutor şi o macara de mare tonaj pentru repunerea pe şină a vagoanelor, apoi au reparat liniile şi componentele infrastructurii în vederea redeschiderii traficului în condiţii de siguranţă.
La Ministerul Transporturilor a fost convocat comitetul ministerial pentru situații de urgență, iar o comisie a AGIFER va ancheta evenimentul feroviar pentru stabilirea cauzelor producerii lui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS