6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTineri arestaţi pentru trafic de droguri

Tineri arestaţi pentru trafic de droguri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea au dispus reţinerea a patru tineri acuzaţi de săvârşirea infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc. Nicolae Cismaru, zis „Toboșaru“, împreună cu Ionel Cristian Tănasie, Petre Daniel Zmaranda, zis „Pepsi“, şi Ioan Lucian Popescu sunt acuzaţi de săvârşirea infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc, trafic de droguri de risc în stare de recidivă și în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 28 spre 29 ianuarie, Nicolae Cismaru, zis „Toboșaru“, a introdus pe teritoriul României, prin punctul de trecere a frontierei Calafat, pe cale rutieră, din Grecia, într-o lădiţă din material plastic plină cu portocale, un pachet înfăşurat cu scotch, ce conţinea aproximativ un kilogram de canabis, pe care ulterior l-a transportat până în judeţul Vâlcea.
În urma cercetărilor efectuate a rezultat că „Toboșaru“ a traficat cantitatea de droguri de risc la instigarea lui Ionel Cristian Tănasie, care i-a solicitat să introducă drogurile pe teritoriul României, să le transporte ulterior până în Râmnicu Vâlcea pentru a-i fi predate în schimbul sumei de 20.000 de lei. Pe 29 ianuarie, în jurul orei 19.00, Ionel Cristian Tănasie a fost prins în flagrant în Râmnicu Vâlcea, în timp ce tranzacţiona în vederea traficării drogurilor. De asemenea, procurorii au mai stabilit că încă din luna octombrie 2017 Nicolae Cismaru, Ionel Cristian Tănasie, Petre Daniel Zmaranda și Ioan Lucian Popescu s-au implicat în derularea traficului intern și internațional de droguri.
Pe 29 octombrie, lucrătorii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea l-au verificat pe Petre Daniel Zmaranda, după ce acesta a fost implicat cu maşina pe care o conducea într-un accident rutier. Oamenii legii au găsit în autoturism şase bile din staniol, ce conțineau 3,92 grame de canabis.
De asemenea, pe 19 noiembrie, Ioan Lucian Popescu a fost depistat de lucrătorii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea în timp ce deținea în buzunarul vestei o bilă mare din staniol, ce conținea droguri de risc (circa 17,05 grame).
Pe 30 ianuarie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea au efectuat şapte percheziții domiciliare în Râmnicu Vâlcea și Stoenești, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate telefoane mobile, cartele SIM, semințe de cannabis, 15 grame de fragmente vegetale, un grinder, un cântar, precum și alte substanțe ce urmează să fie expertizate, 120.000 de lei și 160 de euro.
Tribunalul Vâlcea a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS