Subvenţii mari de la bugetul în acest an pentru Poliţia Locală şi pentru Transloc
Subvenţii mari de la bugetul în acest an pentru Poliţia Locală şi pentru Transloc

Proiectul de buget al Primăriei Târgu Jiu pentru acest an prevede subvenţii mai mari pentru Poliţia Locală şi pentru Transloc. Majorarea acestora a fost necesară ca urmare a creşterii salariilor de anul trecut. Astfel, potrivit bugetului care trebuie să fie aprobat şi de către Consiliul Local, Poliţia Locală va beneficia de o subvenţie de 9,7 milioane de lei. Aceasta în condiţiile în care capitolul investiţii are alocată suma de 24,6 milioane de lei. Este de precizat că poliţiştii locali nu vor primi norma de hrană în 2018, însă beneficiază de salarii mai mari, ca urmare a majorărilor de lefuri din 2017. Mai trebuie amintit şi că Poliţia Locală reprezintă a treia cheltuială a municipalităţii, într-un clasament a fondurilor alocate an de an.

Bani şi pentru subvenţiile de la Transloc

De o subvenţie importantă va beneficia şi Transloc SA, societatea de transport în comun din municipiul Târgu Jiu. Subvenţiile care vor fi acordate în acest an sunt de șase milioane de lei. Practic, societatea municipalităţii are mai mult de jumătate din biletul de călătorie subvenţionat din bugetul comunităţii locale. Preţul unui tichet de călătorie este de 2 lei, iar subvenţia depăşeşte 2,5 lei. Cu toate acestea, furnizorul de servicii de transport în comun din Târgu Jiu nu oferă nici pe departe condiţii decente pentru călători. La capitolul investiţii, şefii Transloc au rămas cu mult în urma altor companii de profil din ţară. Majoritatea mijloacelor de transport din parcul auto sunt uzate fizic şi moral şi au fost construite în anii 1990. Nici măcar un singur troleibuz nu este prevăzut cu aer condiţionat. Primăria a cumpărat în urmă cu mai mulţi ani câteva autobuze noi, însă acestea nu sunt suficiente pentru a le înlocui pe cele vechi. La nivelul primăriei a fost realizat un proiect privind modernizarea transportului în comun, însă, dacă va obţine anul acesta finanţare, abia peste doi ani va fi încheiat. Este vorba de reabilitarea infrastructurii de transport pe cablu şi achiziţionarea de troleibuze noi.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.