10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSecțiile din strada Drăgănești ale SJU Slatina se mută

Secțiile din strada Drăgănești ale SJU Slatina se mută

Investiții de peste 28 de milioane de lei ar urma să fie realizate în următorii doi ani la Spitalul Județean de Urgență Slatina, până în 2020 dorindu-se mutarea secțiilor exterioare care funcționează în strada Drăgănești.

Consiliul Județean Olt a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru trei proiecte de investiții, care depășesc, în total, 18 milioane de lei. După realizarea acestora, două dintre secțiile Spitalului Județean de Urgență Slatina care în prezent funcționează într-o clădire din strada Drăgănești, în partea opusă a orașului, vor fi aduse în spațiile de la sediu, iar cea de-a treia va fi mutată în clădirea în care a funcționat până în urmă cu doi-trei ani Școala Postliceală Sanitară Christiana, clădire aflată în conservare.
Secția Psihiatrie Adulți și Centrul de Sănătate Mintală vor fi transferate în fosta clădire de școală, după ce aceasta va fi reabilitată și extinsă cu aproximativ 400 mp. Costurile investiției depășesc 9 milioane de lei, iar lucrările ar urma să înceapă în acest an, fiind pregătite procedurile pentru licitație.
Un alt proiect care va demara tot în prima parte a anului este cel de reabilitare a clădirii Clinicii Medicale din curtea spitalului. Aici ar urma să funcționeze și secția de Cronici din strada Drăgănești, în schimb se va muta în corpul central, dintre cele existente, Nefrologia. Va pleca și Direcția de Sănătate Publică Olt, care ocupă parterul. Un nou lift necesar clădirii ar urma să fie montat pe partea exterioară a clădirii, totalul cheltuielilor pentru această clădire fiind estimat la 7,3 milioane de lei.
În Blocul materno-infantil, care va intra și el în reparații, va ajunge și secția Dermatologie. Lucrările de aici, care vor fi licitate în a doua parte a acestui an, conform declarației managerului SJU Slatina, Cătălin Rotea, presupun o investiție de peste 11,6 milioane de lei, cea mai costisitoare.
Banii vor veni din bugetul județean, spitalul funcționând în subordinea acestei instituții, însă vor fi solicitate fonduri și la Ministerul Sănătății.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS