Prefectul s-a supărat pe şefi şi îi pârăşte la ministere
Prefectul s-a supărat pe şefi şi îi pârăşte la ministere

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a anunţat că va transmite informări la toate ministerele cu privire la activitatea şefilor de deconcentrate din judeţ care lipsesc în mod repetat de la şedinţele Colegiului Prefectural. Florescu a declarat că, în ciuda faptului că a discutat personal cu şefii de deconcentrate, aceştia continuă să lipsească de la şedinţe sau să îşi trimită adjuncţii sau alţi reprezentanţi. Pentru că, în ultima perioadă, șefii de instituții publice l-au cam sfidat pe reprezentantul guvernului în teritoriu prin neparticiparea la ședințe, acesta a solicitat să fie informat cu privire la motivele pentru care au lipsit și de această dată. Este vorba despre șefii de la ISJ, Drumurile Naționale și OJFIR, prefectul Ciprian Florescu intenționând de această dată să informeze ministerele despre situația creată.

Lipsă de respect

Ciprian Florescu susţine că lipsa de la şedinţele respective denotă un dezinteres total faţă de problemele judeţului. „Este lipsă de respect față de ceilalți colegi, aici nu ne întâlnim să dicutăm ca la colțul străzii. Absențele unora dintre șefii de deconcentrate demonstrează că aceștia manifestă dezinteres total față de problemele județului. Cel mai mult m-a deranjat absența inspectorului școlar general, Ion Ișfan, care și de această dată și-a trimis adjunctul la ședința Colegiului Prefectural“, a declarat Ciprian Florescu, prefectul de Gorj. Daniel Mocioi, inspectorul școlar adjunct al ISJ Gorj, l-a scuzat însă pe șeful său, Ion Ișfan, precizând că acesta nu a putut participa la ședință din motive obiective. Ciprian Florescu, prefectul județului Gorj, a declarat, însă, că va verifica în detaliu dacă șeful învățământului gorjean a avut, într-adevăr, un motiv întemeiat pentru care a lipsit. Anul trecut, alți doi șefi de instituții publice deconcentrate au fost luați la rost de prefectul de Gorj, Ciprian Florescu. Este vorba despre Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Gorj și Direcția pentru Cultură, unde Instituția Prefectului a trimis chiar și Corpul de Control să facă verificări.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.