Acasă Local Gorj Parcul în care se află singurul bust al lui Brâncuşi, desfiinţat?

Parcul în care se află singurul bust al lui Brâncuşi, desfiinţat?

-

Autorităţile din municipiul Târgu Jiu şi-au propus să desfiinţeze două parcuri din oraş pentru a înfiinţa noi locuri de parcare. Este vorba de două parcuri aflate în zona centrală a municipiului Târgu Jiu. Unul se află chiar în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Municipiu, iar cel de-al doilea în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă din oraş. Este de menţionat că în parcul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu se află unul din cele mai importante busturi ale lui Constantin Brâncuşi, singurul din oraş. Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Viorel Caragea, a declarat că va sesiza toate organele competente, dacă primăria își va pune în aplicare ideea de realizare a unei parcări în fața Casei de Cultură din Târgu Jiu.
Viorel Caragea a declarat că în Târgu Jiu este nevoie să fie înfiinţate spaţii verzi, nu desfiinţate cele existente: „Nu am auzit aşa ceva să dărâmi parcurile şi să faci parcări. Şi aşa suntem deficitari la spaţii verzi. Sunt nişte propuneri să fie dărâmat parcul din faţa Spitalului Judeţean pentru a face parcare. Cum să faci parcare acolo când peste stradă, în spatele blocului, e o centrală termică în ruină care ocupă o suprafaţă mare de teren şi care ar putea să fie folosit. Copacii din faţa spitalului au crescut în zeci de ani. Abia acum arată parcul aşa cum ar trebui. Nu ai cum să vii să îl razi de acolo. Apoi altă propunere este să dărâme parcul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, unde se află singura statuie a lui Constantin Brâncuşi. Nu se poate aşa ceva. Ei voi sesiza tot ce se poate sesiza“.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.