Acasă Local Gorj Fostul viceprimar din Târgu Jiu va fi înlocuit din Consiliul...

Fostul viceprimar din Târgu Jiu va fi înlocuit din Consiliul Local

-

Consilierul local din Târgu Jiu Iulia Vână (PSD) va rămâne fără mandat. Alesul local a fost declarat incompatibil definitiv, după ce a pierdut un proces pe care l-a avut cu Agenţia Naţională de Integritate. ANI a stabilit că Iulia Vână s-a aflat în incompatibilitate întrucât, în perioada 2012-2015, a ocupat simultan postul de viceprimar la Târgu Jiu, fiind şi membru în Consiliul de Administraţie al mai multor unităţi de învăţământ din municipiu. Potrivit ANI, Vână a ocupat funcţia publică şi a fost membru în consiliile de administraţie la mai multe unităţi de învăţământ, respectiv colegii naţionale de pe raza municipiului Târgu Jiu. „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 octombrie 2012 – 31 iulie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și membru în Consiliul de Administrație al mai multor unități de învățământ (Colegiul Tehnic nr. 2 Târgu Jiu, Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu“ Târgu Jiu, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ Târgu Jiu), încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003“, potrivit unui comunicat al ANI.
Iulia Vână a contestat decizia Agenţiei Naţionale de Integritate, însă a pierdut şi la Curtea de Apel din Craiova, respectiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a fost judecat recursul. Consilierul local va fi înlocuit cu un membru supleant, de pe lista PSD. Următorul pe listă este Alexandu Picui, actual consilier în cadrul companiei Artego Târgu Jiu. Este de amintit că Iulia Vână a fost timp de trei ani viceprimar al municipiului Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

OLT: Fermierii controlați prin teledetecție încep să-și primească banii

Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Olt este în plină campanie de autorizare la plată a fermierilor care trebuie să-și primească banii, după ce, până la 1 decembrie 2019, aceștia au încasat în conturile deschise la bănci avansul care se acordă proprietarilor de teren care exploatează teren agricol.

Horoscop

Berbec Este o zi a cărei temă principală sunt veniturile obţinute în urma desfăşurării unei munci oficiale. Într-un anume fel, prietenii şi...