10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPărinții de la Școala „Sfântul Mina“: „Este focar de hepatită și ne cheamă copiii la clasă“

Părinții de la Școala „Sfântul Mina“: „Este focar de hepatită și ne cheamă copiii la clasă“

Părinții copiilor reclamă faptul că a apărut un nou caz de hepatită săptămâna trecută, dar că au fost sunați de profesori să nu mai țină copii acasă (Foto: Claudiu Tudor)

La Școala Specială „Sfântul Mina“ din Craiova, focarul de hepatită nu s-a stins. Părinții spun că a apărut un nou caz după cele de luni. Îngrijorările cresc pentru că nu mai pot să-și țină copiii acasă. Aceștia spun că au fost sunați de cadrele didactice să se prezinte la clasă. „Am primit apeluri telefonice de la cadrele didactice pin care am fost anunțați că de luni (astăzi -n.r.) trebuie să ne ducem copiii la școală. Nu mai putem să îi ținem acasă. Pur și simplu, cadrele didactice au precizat că au fost chemate de directoare să li se spună să convingă părinții să vină cu copiii la școlă, pentru că în caz contrar se vede nevoită să închidă unitatea de învățământ și să nu le mai plătească salariile. Acesta a fost mesajul din Consiliul Profesoral de la nivelul unității școlare. Nu este posibil așa ceva, mai ales că situația nici măcar nu s-a ameliorat! Alt copil a fost dus miercuri seara cu ambulanța la spital. Ducem copiii la școală ca să-i îmbolnăvim. Ne cer aviz epidemiologic de la medicul de familie. Îi ducem sănătoși și îi luăm bolnavi… Virusul se transmite pentru că la nivelul unității școlare copiilor li se dau siropurile pe care le au în medicație la toți cu aceeași seringă. Cum să nu se îmbolnăvească? Din păcate, nu interesează pe nimeni. Nu se face nici o anchetă, nimic. E clară situația, având în vedere că nu este nici o reacție decât aceea de a cere niște puncte de vedere de la școală“, au spus părinții.
Managerul unității școlare nu a putut fi contactat telefonic. Punctul de vedere pe acest subiect a fost transmis Inspectoratului Școlar Județean Dolj și se neagă situația. „La nivelul unității școlare nu s-a mai înregistrat nici un caz de hepatita A din 15 ianuarie, când s-a îmbolnăvit îngrijitoarea. Procesul instructiv-educativ se desfășoară în condiții normale“, a precizat Nicoleta Lițoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.
La nivelul DSP Dolj, noul caz de hepatită în rândul copiilor este confirmat. „Avem un nou caz. S-a făcut dezinfecție, s-au vaccinat contacții, dar dacă ei nu se spală pe mâini și nu respectă normele de igienă, de izolare, atunci hepatita se extinde. Școala nu poate fi închisă pentru că din punct de vedere legal și științific nu se poate lua această măsură. Hepatita A nu se transmite pe calea aerului, ci prin contact strâns sau prin punerea mâinilor pe obiectele infectate“, au precizat reprezentanții DSP Dolj.
Situația de la Școala specială „Sfântul Mina“ durează din luna noiembrie, iar până luni, 15 ianuarie, dată la care face referire conducerea școlii prin reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj, au fost înregistrate 16 cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS