-0.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 ianuarie, 2020
Acasă Local Gorj Modernizarea Căii Eroilor costă 25 de milioane de euro

Modernizarea Căii Eroilor costă 25 de milioane de euro

-

Autorităţile din Târgu Jiu au nevoie de 25 de milioane de euro pentru modernizarea Căii Eroilor din municipiu. Pe Calea Eroilor se află cele două parcuri în care au fost amplasate în perioada 1937-1938 cunoscutele operele ale lui Constantin Brâncuşi: Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului şi Coloana Fără Sfârşit. Autorităţile din Târgu Jiu plănuiesc de mai mulţi ani să reabiliteze strada care leagă cele două parcuri, respectiv Parcul Central şi Parcul „Coloanei Fără Sfârşit“. Aceasta traversează o parte importantă din oraşul Târgu Jiu de la vest la est. Proiectul de reabilitare a Căii Eroilor a fost realizat de arhitectul Dorin Ştefan, iar varianta finală a fost definitivată recent. Conform ultimei estimări a arhitecţilor locali, este nevoie de suma de 25 de milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor propuse.

Lucrările ar putea fi gata în cinci ani

Potrivit viceprimarului din Târgu Jiu, Aurel Popescu, proiectul vizează modernizarea completă a carosabilului. Vor fi folosite materiale precum granitul, lemnul şi metalul. De asemenea, va fi modernizat iluminatul public şi vor fi eliminate firele de transport energie electrică sau cablu, iar pe întreg traseul vor fi plantaţi arbuşti. Proiectul prevede şi amenajarea a două parcări subterane: una în spatele hotelului Gorj şi alta în zona Popa Şapcă. La trecerea de cale ferată va fi amenajată o barieră din sticlă. „A fost aprobată o primă finanţare de două milioane de euro de către Ministerul Dezvoltării şi am avea nevoie de un total de 25 de milioane de euro. Este o sumă rezonabilă, faţă de 40 de milioane de euro, cât se vehicula la un moment dat. Dacă avem banii, în cinci ani putem încheia lucrările. Cel mai mult o să coste parcarea subterană şi amenajarea spaţiului din zona Popa Şapcă – Gheorghe Magheru. Este un proiect pe care oraşul trebuie să îl pună în practică obligatoriu, pentru punerea în valoare a ansamblului“, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Preşedintele Ucrainei respinge demisia premierului

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins vineri seară demisia prezentată dimineaţă de prim-ministrul Oleksiy Honcharuk. Acesta îşi depusese demisia în urma publicării...