9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCrima de la Jiu, pe masa judecătorilor

Crima de la Jiu, pe masa judecătorilor

Corpul neînsuflețit al craioveanului de 42 de ani a fost găsit de un pescar în râul Jiu,
pe raza comunei Malu Mare

Tribunalul Dolj a început judecarea craioveanului acuzat că, în vara anului trecut, a înjunghiat de 27 de ori un bărbat de 42 de ani, care îi era coleg de serviciu. Inculpatul și-a recunoscut fapta în fața procurorilor doljeni și a susținut că și-a ucis colegul de serviciu din două motive: pentru că din cauza lui pierduse aproximativ 3.000 de euro, dar și pentru că acesta îi zgâriase intenționat mașina. Joi, la primul termen de judecată, instanța a dispus ca inculpatul să fie supus unei expertize psihiatrice.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus, pe 10 octombrie, anul trecut, trimiterea în judecată a craioveanului Vasile Stoica, de 38 de ani, acuzat de comiterea infracțiunii de omor calificat (cu premeditare și prin cruzimi). Bărbatul a fost acuzat că, în cursul zilei de 17 august 2017, și-a înjunghiat de aproape 30 de ori un coleg de serviciu, pe Lucian Dinulescu, de 42 de ani, din Craiova.
Cadavrul victimei a fost găsit de un pescar în seara de 17 august, în apele Jiului, pe raza localității Malu Mare. În urma anchetei, procurorii doljeni au stabilit că „pe 17 august, autorul a contactat-o telefonic pe victimă, s-au întâlnit în cartierul 1 Mai, în zona hipermarketului Carrefour, stabilind de comun acord să meargă împreună la pescuit, într-un loc în care inculpatul mai fusese anterior. Au plecat împreună cu autoturismul lui Claudiu Stoica, de culoarea roşie, marca KIA, şi s-au deplasat din Craiova către Malu Mare, la Jiu. În timp ce victima pescuia, autorul a lovit-o iniţial cu un cosor, apoi cu un cuţit, de mai multe ori, și pe urmă a împins-o în Jiu. Omorul a avut loc undeva în jurul orei 11.30, iar cadavrul a fost găsit după ora 18.00“, au precizat anchetatorii. Medicii legiști au găsit pe corpul victimei 27 de lovituri de cuțit.
Potrivit anchetatorilor, Stoica și Dinulescu se cunoşteau de aproximativ trei ani, fiind colegi de serviciu. Stoica era consilier juridic la Complexul Energetic Oltenia, iar Dinulescu era liderul unuia dintre sindicatele Complexului.
În fața procurorului de caz, inculpatul și-a recunoscut fapta și a explicat în fața anchetatorilor că l-a ucis pe Dinulescu pentru că din cauza lui pierduse aproximativ 3.000 de euro, dar și pentru că acesta îi zgâriase intenționat mașina. Vasile Stoica a fost arestat preventiv pe 19 august, iar în octombrie a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv. Dosarul a intrat în procedură de cameră preliminară, iar la sfâșitul lunii noiembrie, instanța a dispus începerea procesului. Primul termen de judecată a fost fixat pentru joi, 18 ianuarie, când instanța a dispus ca inculpatul să fie supus unei expertize psihiatrice. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 15 februarie.

Încă un craiovean judecat pentru omor

Tot în octombrie, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a craioveanului Florentin Popa, acuzat că l-a înjunghiat mortal cu un cuțit tip baionetă pe Felix Cristian Bîscă, zis Bimby, de 27 de ani, din Craiova. Conflictul a avut loc în noaptea de 2 spre 3 septembrie, în jurul orei 3.00, în fața unui magazin nonstop din cartierul craiovean Brazda lui Novac. Anchetatorii au reținut că „în noaptea de 2 spre 3 septembrie, în timp ce se aflau în fața magazinului nonstop situat lângă stația de autobuz de la Complexul Baba Novac din cartierul Brazda lui Novac, între victima Bîscă Felix Cristian și Popa Florentin s-a iscat un conflict spontan, pe fondul consumului de alcool și al unor neînțelegeri mai vechi. Conflictul verbal a degenerat, în ciuda faptului că martorii prezenți au încercat să-l aplaneze, astfel că inculpatul Popa Florentin a reușit să înjunghie victima în zona precordială (piept – n.r.), peste umărul unui martor, cu ajutorul unui cuțit tip baionetă, cu lungimea lamei de 31 de centimetri. Ca urmare a loviturii aplicate, victima s-a prăbușit la sol, decedând la scurt timp, astfel că, la sosirea ambulanței, echipajul medical a constatat decesul“, au reținut procurorii doljeni. Florentin Popa a fost reținut de polițiști în aceeași noapte, iar pe 3 septembrie a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de omor.
Pe 23 noiembrie, Tribunalul Dolj a dispus începerea procesului, iar la primul termen de judecată, cel de pe 11 ianuarie, instanța a dispus amânarea judecării cauzei pentru 25 ianuarie, dată până la care vor fi analizate probele strânse de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS