10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCEO cârpește iarna ce putea repara vara

CEO cârpește iarna ce putea repara vara

Nici nu au scăzut prea mult temperaturile sub zero grade Celsius că au și început să crape conductele Complexului Energetic Oltenia (CEO) care transportă agent termic primar până în punctele termice ale termoficării. Miercuri a plesnit o conductă de transport agent termic pe strada Toporași din Craiova din cauza uzurii, spun reprezentanții CEO. Avaria a fost minoră, iar angajații Complexului au avut nevoie de câteva ore să o remedieze. „Societatea CEO SA, Sucursala Electrocentrale Craiova II a întrerupt livrarea energiei termice pentru încălzire și prepararea apei calde menajere pe 17 ianuarie, în intervalul orar 12.00 – 22.00, la PT 21 din strada Toporaș, pentru efectuarea unor lucrări de mentenanță. O conductă de mici dimensiuni era ruginită și din această cauză a crăpat. Problema a fost remediată“, a declarat Dan Vasile, membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia (CEO).
Ca să nu mai fie pus în situația din iarna trecută, când unele dintre conducte au explodat la propriu și mii de craioveni au rămas în frig mai mult de 24 de ore, CEO a decis joi să umble și la conducta de pe strada Dezrobirii. Aici este o rețea de conducte care transportă agent termic către patru puncte termice din cartierul Calea București și care deservesc sute de apartamente.
„Pe strada Dezrobirii avem o ramificație de conducte care alimentează patru puncte termice din cartierul Calea București. Aici am mai avut în urmă cu trei ani o problemă și am decis joi să schimbăm câțiva metri de conductă. Aceasta era afectată de apa scursă de la branșamentele de apă rece. Am decis să întrerupem livrarea energiei termice pentru încălzire și prepararea apei calde menajere în intervalul 8.00 – 22.00 pentru efectuarea unor lucrări de mentenanță“, a precizat Dan Vasile, reprezentant al CEO.
Joi, de la primele ore ale dimineții, a fost sistată furnizarea căldurii în mai multe asociații de proprietari din Craiova. Conform SC Termo Craiova au rămas fără căldură blocurile: 1-13 din cartierul Calea București, cvartalul de blocuri, B1- B13, A1-A13, E1 – E16, A11- A24, F1-F14, H1- H3 și G1- G6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS