Acasă Local Dolj Cazuri de gripă în Oltenia

Cazuri de gripă în Oltenia

-

Au fost confirmate primele cazuri de gripă în Oltenia. În Dolj, medicii au depistat un pacient cu gripă, iar în județul Olt au fost diagnosticate două cazuri. Pacientul din Dolj a fost depistat într-unul dintre cabinetele de medicină de familie din mediul rural. „Săptămână trecută, în judeţul Dolj s-au înregistrat 426 de cazuri de viroze, 270 de cazuri de pneumopatii acute şi un caz suspect de gripă. Cazul înregistrat în ambulatoriu, la cabinetul unui medic de familie din mediul rural, grupa de vârstă 15-49 ani, a fost confirmat cu virus gripal tip B“, au spus reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj. Medicii atrag atenția că cea mai sigură și eficientă măsură de prevenție este vaccinarea antigripală. Până în prezent, au fost vaccinați antigripal 16.316 doljeni, iar vaccinarea continuă.
Nici județul Olt nu scapă de cazurile de gripă. Săptămâna trecută aici s-au înregistrat 1.023 de cazuri de infecții respiratorii acute. 67 de pacienți au avut nevoie de internare. Medicii slătineni au diagnosticat și 461 de cazuri de pneumonii, dintre care 93 de pacienți au fost internați. Zilele trecute au fost depistate și primele două cazuri de gripă sezonieră (virus gripal tip B) din acest an. Ambele cazuri confirmate s-au prezentat la Spitalul Județean Slatina. „Pacienții aveau simptomatologie compatibilă cu gripa, respectiv: febră, debut brusc, tuse, rinită, stare generală alterată, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul. În urma rezultatelor, cele două cazuri au fost confirmate cu laboratorul din cadrul Institutului «Cantacuzino» București”, au declarat reprezentanții DSP Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Azi vă puteţi schimba cursul destinului. Analizați-vă bine opțiunile, luați deciziile care vă fac fericiți și evitați să acționați cu impulsivitate....