Drumarii au trimis aproape toate utilajele pe şosele
Drumarii au trimis aproape toate utilajele pe şosele

Iarna şi-a intrat în drepturi în judeţul Gorj, la sfârşitul săptămânii trecute. Ninsorile au început încă de vineri seară şi a nins în fiecare zi până ieri. Au fost primele ninsori mai consistente din acest sezon, iar de ieri, stratul de zăpadă a început să se aştearnă ca urmare a faptului că temperaturile au mai scăzut. Acest lucru a îngreunat acţiunea celor ce se ocupă de deszăpezire, care au folosit un număr mai mare de utilaje, precum şi cantităţi suplimentare de material antiderapant. Cele mai multe probleme din cauza vremii au fost în zona montană şi cea submontană, unde se află tronsoane de drumuri naţionale administrate de secţia de la Târgu Jiu. Este vorba de punctele unde de regulă sunt probleme şi unde utilajele sunt prezente în fiecare zi de iarnă. Este vorba de Rânca, Defileul Jiului, Olteţ, Dealul Bujorăscu şi Godeanu.

Peste 450 de tone de material antiderapant pe şosele

Potrivit lui Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, în fiecare zi pe şosele, la deszăpezire sau la revizie, s-au aflat între 30 şi 40 de utilaje. De asemenea, în weekend a fost folosită cea mai mare cantitate de material antiderapant de până acum, ca urmare a ninsorilor abundente şi a îngheţului. „Zilnic, am avut între 30 şi 40 de utilaje pe drum. Am folosit, în total, în weekend, peste 450 de tone de material antiderapant, 4,5 tone de clorură de calciu. A nins în tot judeţul vineri, şi sâmbătă mai abundent la Rânca, Defileul Jiului şi în zona Godeanu. Duminică (ieri – n.r.), ninsorile au continuat la Rânca şi Godeanu, dar şi în multe localităţi din zona de sud a judeţului. Duminică (ieri – n.r.) mai aveam zăpadă tocată pe Godeanu şi parţial pe Rânca. În decor, stratul de zăpadă este între 10 şi 50 de cenimetri, pe Godeanu – 30 de centimetri, în Defileu – 10 centimetri. Suntem pregătiţi să acţionăm şi în zilele următoare cu utilajele necesare, precum şi cu material antiderapant, pentru a se circula în condiţii bune“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.