21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMai multe primării din Gorj au restanţe la plata salariilor

Mai multe primării din Gorj au restanţe la plata salariilor

Primăria din Roşia de Amaradia are restanţe salariale

Edilii din Gorj aşteaptă de urgenţă fonduri din partea Consiliului Judeţean pentru plata arieratelor, dar şi a salariilor către angajaţi. În prezent, se lucrează la proiectele de buget şi la listele cu investiţii noi pentru anul 2018. Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, a recunoscut faptul că la nivelul instituţiei pe care o conduce nu au fost achitate lefurile pe luna noiembrie şi că aşteaptă un ajutor financiar de la Consiliul Judeţean şi pentru plata arieratelor. Este vorba de sume de bani care trebuie plătite profesorilor din Roşia de Amaradia, care şi-au câştigat în instanţă o serie de drepturi. Liviu Cotojman a mai spus că aşteaptă finanţarea din bugetul central sau din fonduri europene a unor proiecte privind modernizarea infrastructurii locale. Edilul a precizat că a semnat contracte de finanţare pentru șase proiecte la Ministerul Dezvoltării. Urmează să fie semnat şi al şaptelea proiect. Finanţarea adusă în localitate este de 2 milioane de euro, după cum a precizat Liviu Cotojman.

Probleme şi la Cruşeţ, şi la Stăneşti

De asemenea, primarul comunei Cruşeţ, Viorel Drăguşin, a declarat că a rămas şi el cu o restanţă la salarizare din anul trecut. Este vorba de un procent de 10%. Banii către funcţionarii primăriei vor fi achitaţi în cursul lunii ianuarie. Edilul din Cruşeţ este nemulţumit pentru că la rectificarea bugetară de anul trecut nu a primit nici un fel de fonduri. Primarul din Cruşeţ a mai spus că au fost prevăzute fonduri în buget pentru asigurarea cofinanţărilor la anumite proiecte de infrastructură. Este vizată modernizarea şi extinderea şcolii din localitate şi extinderea canalizării. Vor mai fi derulate lucrări de modernizare şi extindere la dispensarul medical din comună. „Şi noi am intrat în 2018 cu o restanţă de 10% la plata salariilor. Este o sumă pe care o vom achita în luna ianuarie. Bine că am reuşit să dăm cea mai mare parte a banilor în luna decembrie. Din păcate, noi am fost ocoliţi total la ultima rectificare de buget şi am primit zero lei. Nu poţi să faci mare lucru în condiţiile astea şi trebuie să iei deciziile care să te afecteze cel mai puţin, astfel am intrat cu o mică restanţă salarială în noul an“, a spus Viorel Drăgușin, edilul din Cruşeţ.

Primăria Motru nu poate asigura singură cofinanţările

La rândul său, primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a anunţat că are planuri mari pentru acest an. Acestea vizează investiții în oraş, toate pe fonduri externe. Primăria face eforturi pentru asigurarea cofinanţărilor şi cere sprijin în acest sens Consiliului Judeţean Gorj. Bugetul municipiului Motru va fi aprobat în cadrul unei şedinţe extraordinare. Edilul Gigel Jianu a precizat că va discuta cu fiecare consilier local pentru a nu avea surprize că la şedinţă aleşii nu cunosc proiectul de buget. „Stăm foarte prost la capitolul fonduri proprii şi ne-am construit bugetul de investiţi pe proiecte cu fonduri externe. Astfel nu va trebui să asigurăm decât partea de cofinanţare, dar şi aşa avem probleme şi avem nevoie de alocări bugetare din partea Consiliului Judeţean Gorj pentru a nu ne fi blocate proiectele. Sperăm să primim banii necesari“, a spus Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS