7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDezastru în parcarea de pe strada Florilor din Craiova

Dezastru în parcarea de pe strada Florilor din Craiova

Parcarea de pe strada Florilor, abandonată după începerea lucrărilor (Foto: Lucian Anghel)

Asfaltarea parcărilor şi străzilor din Craiova merge destul de greu. Chiar şi acolo unde firma Delta ACM a reuşit să ajungă, încă există numeroase probleme. Pe strada Florilor şi într-o parcare de pe aceasta, pe strada Dâmboviţa şi pe strada General Dragalina, oamenii încă întâmpină dificultăţi, iar şoferii trebuie să aibă mare grijă pentru a nu-şi avaria maşinile.

Strada Florilor, plină de gropi (Foto: Lucian Anghel)

Noul an începe cu aceleaşi probleme legate de asfaltarea care se face în Craiova: lucrări făcute fără logică, asfaltări neterminate, moloz lăsat la întâmplare şi guri de canal care nu au fost aduse la nivelul străzii. Pe strada Florilor, de exemplu, este dezastru. Aici doar trotuarele, foarte înguste, au fost asfaltate. Carosabilul pare bombardat, sunt gropi pe toată strada, iar şoferii merg cu cea mai mică viteză pentru a nu-şi lovi maşinile. Însă, la capătul acestei străzi, se află cea mai neplăcută surpriză. O parcare în care ar putea intra foarte multe maşini a fost asfaltată în bătaie de joc. Ceea ce s-a întâmplat acolo este, de fapt, o lucrare abandonată. Nu trebuie să fii specialist ca să îți dai seama că ceea ce s-a făcut în parcarea respectivă nu are niciun fel de logică. Asfaltul a fost turnat pe sărite, astfel că o mare parte din parcare a rămas exact ca înainte de începerea lucrării. Mai mult decât atât, o grămadă mare de moloz a fost lăsată în parcare. După cum arată asfaltul, acesta a fost turnat în urmă cu câteva săptămâni, însă se pare că muncitorii au uitat să se mai întoarcă aici. „Ceea ce se întâmplă în Craiova cu asfaltările este o mare prostie. Nu înţeleg cum te poţi apuca de o lucrare, faci o parte din ea şi apoi o părăseşti fără motiv. Păi aia nu va mai fi niciodată o lucrare bine făcută, dacă o reiei după nu ştiu cât timp. Chiar nu poate nimeni să verifice această firmă care se ocupă de lucrări? Dacă tot le dă primăria bani să asfalteze, măcar să stea cu ochii pe ei!“, a declarat un craiovean care locuieşte pe strada Florilor. Am solicitat Primăriei Craiova un punct de vedere referitor la termenul de finalizare a acestei lucrări, însă până la închiderea ediţiei nu am primit niciun răspuns.

Parcări sau trotuare pe strada Dâmboviţa?

Pe trotuarele de pe strada Dâmboviţa este imposibil să mergi (Foto: Lucian Anghel)

Strada Dâmboviţa este deja celebră pentru că, în ciudat faptului că are trotuare foarte late pe ambele părţi ale străzii, oamenii nu au pe unde să meargă. Motivul? Maşinile sunt parcate până foarte aproape de gardul grădinilor din jurul blocurilor. Nu este clar dacă zonele de pe marginea străzii sunt amenajate de primărie ca trotuare sau ca parcări. Oamenii care locuiesc în zonă sunt şi ei puşi în dificultate. „Într-adevăr, nu se poate merge decât pe carosabil. Însă nici maşinile nu am avea unde să le lăsăm dacă nu le-am parca pe trotuar. Nu înţelegem cum au putut să facă nişte trotuare atât de late şi parcări nu! Nu cred că o să scăpăm niciodată de problema asta“, a declarat un craiovean care locuieşte pe strada Dâmboviţa. Practic, oamenii care au domiciliul pe această stradă au transformat trotuarele prost gândite în parcări. Aşa că toată lumea care trece pe strada Dâmboviţa trebuie să meargă pe carosabil.

Maşinile sunt lipite de gardul grădinilor de lângă blocuri (Foto: Lucian Anghel)

Nici pe strada General Dragalina problemele nu au dispărut. După ce au fost luate balizele care semnalizau ocolirea gurilor de canal şi care au stat montate pe stradă o perioadă destul de lungă de timp, gurile de canal ar fi trebuit să fie aduse la nivelul carosabilului. Însă, nici aici lucrările nu au fost făcute aşa cum ar fi trebuit. Gurile canalelor au rămas la un nivel mai jos decât carosabilul, astfel că şoferii ori fac slalom printre acestea, ori aproape opresc maşinile pentru a trece peste ele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS