21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii pot achita impozitele și taxele locale pe 2018

Craiovenii pot achita impozitele și taxele locale pe 2018

Pentru a evita cozile la ghișee, cetăţenii care dețin carduri bancare pot plăti prin intermediul internetului impozitele și taxele locale (Foto: Lucian Anghel)

Spre deosebire de anii anteriori, când impozitele locale se achitau începând cu a doua săptămână a anului, pentru că Direcția de Impozite și Taxe (DIT) din cadrul Primăriei Craiova invoca faptul că avea nevoie de o perioadă de timp să pună softurile la punct, în 2018, impozitele și taxele locale au putut fi plătite pe anul în curs încă din prima zi lucrătoare a acestui an. Joi, la ghișeele din Piața Centrală ale DIT Craiova erau doar 20-30 de persoane, care fie achitau impozite și amenzi restante de anul trecut, fie plăteau taxele aferente anului 2018. Nivelurile impozitelor pe locuințe, pe autovehicule și cel al taxei de parcare au rămas aceleași ca anul trecut. Conform articolului 165 din Codul de procedură fiscală, impozitul pe proprietate se poate plăti doar după ce debitorul își achită amenzile pe care le-a primit, evidențiate în titluri executorii, în ordinea vechimii acelor amenzi.
Craiovenii pot achita impozitele și taxele atât la ghișeele DIT, cât și pe internet, pe www.ghiseul.ro, dacă doresc să evite aglomerația de la sediile DIT și dacă dețin un card bancar valabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS