19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTragedii pe șosele în 2017

Tragedii pe șosele în 2017

 

Deși numărul accidentelor de circulație grave înregistrate pe șoselele din Dolj a scăzut în 2017 faţă de 2016, numărul persoanelor care și-au pierdut viața este mult mai mare. Numai într-un accident de circulație, produs pe 2 octombrie 2017, la intrare în localitatea doljeană Radovan, patru persoane și-au pierdut viața și una a fost rănită grav.

Anul care se încheie a fost unul marcat de adevărate tragedii produse pe drumurile din județul Dolj. De altfel, statistica întocmită de ofițerii Serviciului Rutier Dolj arată că numărul accidentelor a fost mai mic în 2017 față de anul 2016, însă numărul persoanelor decedate a fost mai mare. În cursul anului 2016, în județul Dolj au fost înregistrate 265 de accidente rutiere grave, soldate cu 252 de persoane rănite grav și 54 de persoane decedate. În schimb, în 2017, pe șoselele din Dolj s-au produs 251 de accidente grave, care s-au soldat însă cu 224 de răniți grav și 77 de morți. Principalele cauze ale evenimentelor rutiere grave produse anul trecut în Dolj au fost, în ordine: viteza excesivă, traversarea neregulamentară a pietonilor și neacordarea de prioritate pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii.

Au murit în drum spre Craiova

La sfârșitul lunii mai, un tragic accident de circulație, în urma căruia doi frați au decedat, s-a produs pe DN 65, în apropiere de localitatea doljeană Robănești. Este vorba de Florinel şi Gabriela Radu, doi fraţi de 21 şi, respectiv, 23 de ani, din Balş, care se îndreptau către Craiova cu un Opel Astra. La volanul mașinii se afla Florinel, care, după cum au susținut polițiștii doljeni, a pierdut controlul direcției și a intrat pe contrasens. „Într-o succesiune de curbe, cel mai probabil din cauza vitezei, maşina a derapat, iar şoferul a pierdut controlul volanului şi a pătruns pe contrasens, unde a lovit un autoturism marca Ford Focus“, au explicat atunci polițiștii doljeni. În urma impactului violent, Gabriela a murit pe loc, iar Florinel s-a stins în timpul manevrelor de resuscitare. Șoferul autoturismului Ford Focus a fost rănit și transportat la Spitalul de Urgență Craiova.
Două luni mai târziu, pe 21 iulie, două persoane din Segarcea și-au pierdut viața în urma unui accident produs pe DJ 561, la ieșire din Segarcea. Este vorba de Ionuţ Palamarenco, de 24 de ani, și Emil Mavriche, de 50 de ani, care mergeau la Craiova cu ocazie. Polițiștii au stabilit că șoferul autoturismului, un tânăr de 25 de ani, a intrat într-o depășire fără să se asigure corespunzător și a lovit frontal un Opel Vectra care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului, cei doi șoferi au fost răniți și transportați la Spitalul de Urgență Craiova, însă pentru cei doi pasageri din Cielo nu s-a mai putut face nimic.

Au plecat cu „ia-mă nene“ și au murit pe drum

Alt accident tragic a fost înregistrat pe 2 octombrie, pe DN 56, în apropierea localității Radovan. Autoturismul implicat în accident, un Opel Astra, era condus către Craiova de un bărbat de 54 de ani, din Băilești, care luase la ocazie patru persoane din municipiu.
Oamenii legii au stabilit atunci că șoferul mașinii a ieșit de pe șosea și a lovit un cap de pod. Pompierii doljeni au trimis la locul accidentului un echipaj de descarcerare și mai multe ambulanțe, dar și elicopterul SMURD, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru patru dintre victimele accidentului. Aceștia sunt șoferul de 54 de ani, care a murit pe loc în urma impactului, precum și trei pasageri din autoturismul Opel – două femei de 44 și 68 de ani și un bărbat de 62 de ani, toți din Băilești. Alt pasager, un bărbat de 62 de ani, a fost rănit grav în urma accidentului și a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova cu elicopterul SMURD.
La începutul lunii noiembrie, un craiovean de 28 de ani și-a pierdut viața într-un accident violent, produs chiar de el la ieșire din municipiul Craiova. Potrivit polițiștilor de la rutieră, în zona ştrandului Hanul Doctorului din Craiova, din cauza vitezei excesive, tânărul a pierdut controlul direcției, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În urma accidentului, mașina a luat foc, iar șoferul de 28 de ani a decedat.

Ultimele accidente

Pe 19 decembrie, două persoane și-au pierdut viața, iar alta a fost rănită grav, în urma unui accident produs pe DN 56, tot în apropiere de comuna doljeană Radovan. După primele cercetări, oamenii legii au stabilit că șoferița unui autoturism Skoda a intrat pe contrasens și a lovit un Volkswagen care circula regulamentar din sens opus. În urma accidentului, femeia care se afla la volanul autoturismului Volkswagen, o craioveancă de 28 de ani, a murit pe loc. În accident a pierit și o femeie de 50 de ani, din Podari, pasageră pe bancheta din spate a aceleiași mașini. Un bărbat, de 38 de ani, din Craiova, care ocupa locul din dreapta-față al mașinii conduse de femeia de 28 de ani a fost rănit grav și transportat la Spitalul de Urgență Craiova.
Ultimul accident violent, soldat cu doi morți și patru persoane rănite, s-a produs în seara zilei de 22 decembrie, pe DN 6, în apropierea comunei Ișalnița. Polițiștii au stabilit că un bărbat de 32 de ani, din Teasc, care conducea un Volkswagen pe DN 6, nu s-a asigurat când a intrat pe banda a doua a șoselei și a lovit alt Volkswagen, condus regulamentar în aceeași direcție (Craiova – Filiași) de un gorjean de 29 de ani. Al doilea autoturism a fost proiectat în afara șoselei, unde s-a răsturnat.
În urma accidentului au decedat doi pasageri din autoturismul răsturnat, doi bărbați de 33, respectiv 43 de ani. Cei doi șoferi, dar și alți doi pasageri din autoturismul răsturnat au suferit leziuni ușoare în urma accidentului rutier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS