11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn craiovean a închis domeniul public din jurul blocului

Un craiovean a închis domeniul public din jurul blocului

Gardul montat în jurul blocului 32 din cartierul craiovean Cornițoiu (Foto: Lucian Anghel)

Un proprietar din cartierul craiovean Cornițoiu a îngrădit spațiul verde și trotuarul din jurul blocului, cu gard, deși acestea aparțin domeniului public, după care le-a cerut vecinilor să suporte cheltuielile. Supărați, locatarii au refuzat să suporte costurile și, mai mult, au anunțat Poliția Locală, care l-a avertizat pe acesta să înlăture gardul din jurul blocului, montat ilegal.

Ion Chirea, proprietar în blocul 32 și totodată reprezentant al locatarilor în Comitetul asociației de proprietari, deranjat de vecinii care își parcau mașinile în apropierea blocului, s-a gândit să le îngrădească această posibilitate. S-a apucat să închidă cu gard metalic bordurat atât grădina blocului, cât și trotuarul din preajma blocului. „În zonă s-au amenajat recent aleile dintre blocuri și parcările. Grădinile blocurilor nu au fost închise cu gard, pentru că cei de la RAADPFL au spus că nu mai au garduri. Atunci, domnul Chirea, deranjat că unii dintre vecini sau locatari din blocurile vecine parchează prea aproape de blocul nostru, s-a apucat să închidă cu gard. Nu a întrebat pe nimeni, nu are autorizație de la primărie, după care am înțeles că vrea să-i dăm noi banii pe materiale și pe manoperă. Oamenii nici nu vor să audă de așa ceva“, spune un proprietar din blocul cu pricina. Într-adevăr, administratoarea asociației confirmă faptul că Ion Chirea a solicitat ca proprietarii să-i plătească în tranșe cei 500 de lei pe care i-a cheltuit cu îngrădirea spațiului public, dar spune că nu ea este cea care ia această decizie. În plus, proprietarii din blocurile învecinate nu împărtășesc doleanțele vecinului care a îngrădit trotuarul din jurul blocului. „Nu se poate așa ceva. Cine a făcut asta? Cum să închizi domeniul public? Cine a făcut să plătească. A închis blocul dumnealui și eu să-i plătesc? Este făcut ilegal“, spune un proprietar din blocul 28 -30.
Întrebat de ce a închis domeniul public și dacă are aprobarea asociației de proprietari sau acordul autorităților, Ion Chirea a spus: „Parcau mașinile și mă deranjau. Reprezentantul asociației nu s-a împotrivit. Gărdulețul a fost montat la sugestia mea. Eu nu-l dau jos, acolo este spațiu verde și cei de la RAADPFL au spus că nu mai au gărduleț să monteze“, spune craioveanul. Gafa acestuia este apărată de vicepreședintele Asociației de proprietari nr. 40 Cornițoiu, care spune că locatarul a vrut să facă o faptă bună. „Dumnealui a crezut că face un lucru bun. Nu trebuie amendat. O să cerem autorizație de la primărie. Dumnealui nu a știut ce face“, afirmă Mircea Iordache, vicepreședintele Asociației.

Somat să dea gardul jos

Fapta craioveanului nu a fost „apreciată“ nici de Poliția Locală, care l-a anunțat că a săvârșit o contravenție îngrădind domeniul public și l-a somat să înlăture gărdulețul în 24 de ore. „Terenul din jurul blocului aparține domeniului public și nu poate fi îngrădit după bunul plac al proprietarilor. Montarea gărdulețului în jurul spațiilor verzi se face de către RAADPFL. Ați încălcat prevederile HCL nr. 319/2009, iar fapta dumneavoastră este contravenție. Vă somăm să înlăturați gardul de pe domeniul public. Aveți termen 24 de ore, în caz contrar veți fi amendat“, a spus agentul constatator din cadrul Poliției Locale, sosit la fața locului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS