Padocul va fi mutat în afara oraşului
Padocul va fi mutat în afara oraşului
Padocul va fi mutat în afara oraşului

Autorităţile din Târgu Jiu au decis relocarea padocului din zona CET. Adăpostul pentru câinii comunitari va fi mutat anul viitor din zona de sud, unde se află sediile mai multor firme şi multe gospodării. Au existat mai multe sesizări din partea cetăţenilor, din cauza disconfortului cauzat de lătratul câinilor din padoc. De asemenea, municipalitatea are nevoie de terenul respectiv pentru dezvoltarea de activităţi industriale. Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu, a declarat că în bugetul de anul viitor vor fi alocate fondurile necesare pentru a muta adăpostul pentru câini comunitari. Viceprimarul a precizat că noua construcţie va avea o capacitate mult mai mare şi va fi amplasată în afara oraşului, mai departe de zonele cu gospodării.

Au reclamat la primărie

Viceprimarul din Târgu Jiu a mai declarat că în zona CET vor fi derulate mai multe investiţii. Va începe construirea Registrului Auto Român, iar toţi conducătorii auto care au nevoie de serviciile respective nu mai trebuie să se deplaseze pe Calea Bucureşti, o zonă intens circulată, la ieşire din municipiu. În acest fel se va produce şi o fluidizare a traficului auto pe artera respectivă. „A fost luată deja decizia pentru că oamenii erau nemulţumiţi din cauza zgomotului, şi este firesc să fie aşa. Este nevoie de zona respectivă pentru noi investiţii din partea agenţilor economici. Am identificat un alt teren în afara oraşului pentru amplasarea şi extinderea noului padoc. Nu vor mai fi probleme cu zgomotul pentru că nu sunt gospodării acolo. Nu ai cum să elimini poluarea fonică de la un adăpost de câini, pentru că sunt nişte standarde care trebuie respectate şi trebuie să aibă acces la aer liber. Nu pot fi ţinuţi numai în incintă“, a spus Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu. Capacitatea actuală a padocului este de 400 de locuri şi se doreşte înfiinţarea a încă 400 de locuri pentru câinii comunitari. În acest fel ar putea fi strânsă o mare parte a câinilor fără stăpân care încă umblă liberi pe străzile din municipiu. Problema câinilor comunitari nu va fi însă rezolvată, pentru că patrupede sunt aduse la Târgu Jiu aproape săptămânal şi sunt abandonate în diferite zone.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.