16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest prelungit pentru un craiovean acuzat de omor

Arest prelungit pentru un craiovean acuzat de omor

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, ieri, prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului de arestare emis pe numele unui craiovean de 31 de ani, acuzat că a înjunghiat mortal un tânăr de 27 de ani.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reținut că, „în noaptea de 2 spre 3 septembrie, în timp ce se aflau în fața magazinului nonstop situat lângă stația de autobuz de la Complexul Baba Novac din cartierul Brazda lui Novac, între victima Bîscă Felix Cristian și Popa Florentin s-a iscat un conflict spontan, pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri mai vechi. Conflictul verbal a degenerat, în ciuda faptului că martorii prezenți au încercat să-l aplaneze, astfel că inculpatul Popa Florentin a reușit să înjunghie victima în zona precordială (piept – n.r.), peste umărul unui martor, cu ajutorul unui cuțit tip baionetă, cu lungimea lamei de 31 de centimetri. Ca urmare a loviturii aplicate, victima s-a prăbușit la sol, decedând la scurt timp, astfel că, la sosirea ambulanței, echipajul medical a constatat decesul“.
Ulterior, medicii legiști au constatat că moartea tânărului de 27 de ani a fost violentă, „și a fost cauzată de hemoragie internă și externă, consecința unei plăgi tăiate toracice, cu interesare cardiacă și pulmonară“.
Florentin Popa a fost reținut de polițiști în aceeași noapte, iar pe 3 septembrie a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de omor, mandatul de arestare fiind emis pe numele lui de Tribunalul Dolj. Săptămâna aceasta, procurorii doljeni au cerut și obținut prelungirea mandatului de arestare emis la începutul lunii pe numele inculpatului. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj privind prelungirea măsurii arestării preventive. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Popa Florentin, dispusă prin încheierea nr. 221/03.09.2017 a Tribunalului Dolj, pe o durată de 30 de zile, cu începere de la 3.10.2017 până la 1.11.2017, inclusiv“, se arată în hotărârea instanței. Inculpatul poate contesta hotărârea Tribunalului la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS