8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘoferul care a lovit un polițist rămâne în arest

Șoferul care a lovit un polițist rămâne în arest

Vineri, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, Grigorie a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă
Vineri, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, Grigorie a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, marți, să respingă acțiunea formulată de un tânăr de 25 de ani, din orașul Balș, acuzat că s-a urcat băut la volan, a provocat un accident, după care a lovit cu capul în figură un polițist doljean.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au precizat că, în noaptea de 20 spre 21 septembrie, la ora 3.50, polițiștii Secţiei 5 Poliţie Pieleşti au fost sesizaţi de un bărbat din localitate despre faptul că un autoturism a ieşit de pe șosea și i-a lovit autoturismul care era în fața porții. La fața locului a fost trimis un echipaj de polițiști, aceștia stabilind că un autoturism BMW înmatriculat în Franţa, condus pe DN 65 de Adrian Grigorie, de 25 de ani, din oraşul Balş, a derapat şi a lovit un autoturism şi mai multe utilaje agricole ce se aflau în afara părţii carosabile.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,87mg/l alcool pur în aerul expirat.
Oamenii legii au mai susținut că atât șoferul, cât și Cătălin Șerban, de 24 de ani, tot din Balș, pasager în BMW, au devenit violenți, motiv pentru care au fost imobilizați, însă Grigorie a reușit să-l lovească pe unul din polițiști. „Atât conducătorul auto, cât şi pasagerul se manifestau violent, motiv pentru care au fost imobilizaţi. În timp ce se deplasau către sediul secţiei, G. Adrian l-a lovit cu capul în zona feţei pe unul dintre agenții de poliție, provocându-i leziuni“, au explicat polițiștii doljeni. În final, Grigorie a fost dus la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge. Cercetările în acest dosar au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, Grigorie fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de ultraj și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Tânărul de 25 de ani a fost arestat preventiv pe 22 septembrie, printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova, la solicitarea procurorilor craioveni. Inculpatul a contestat soluția instanței la Tribunalul Dolj, instanță care i-a respins acțiunea marți. „Respinge contestaţia formulată de către inculpatul Grigorie Adrian împotriva încheierii din data de 22.09.2017 a judecătorului de drepturi şi libertăţi, pronunţată în dosarul nr. 26724/215/2017 a Judecătoriei Craiova“, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj, care este definitivă. Tânărul de 25 de ani va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv în acest dosar de ultraj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS