8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria vinde zece apartamente din blocurile ANL

Primăria vinde zece apartamente din blocurile ANL

Primele apartamente din blocurile ANL, scoase la vânzare
Primele apartamente din blocurile ANL, scoase la vânzare

Primele apartamente din blocurile ANL din Craiova vor fi vândute către actualii chiriași. În ședința de consiliu din această săptămână vor fi aprobate contractele de vânzare-cumpărare. Sunt scoase la vânzare zece apartamente din blocul T1 din cartierul Craiovița Nouă. Prețul acestora diferă în funcție de suprafața pe care o are fiecare locuință în parte. Cumpărătorii au posibilitatea să plătească întreaga sumă încă de la încheierea contractului de vânzare-cumpărare sau pot achita un avans, restul prețului fiind plătit în rate. Perioada de timp în care potențialul cumpărător va achita întreaga sumă diferă în funcție de venitul mediu net pe membru de familie, realizat în ultimele 12 luni. Drept urmare, valoarea locuinței raportată la venituri poate fi achitată în 15, 20 și 25 de ani.
Prețurile sunt modice comparativ cu piața imobiliară din Craiova. De exemplu, pentru o locuință cu o suprafață utilă de 35 mp, cumpărătorul plătește 69.273 de lei. Acesta are posibilitatea să plătească inițial un avans de 11.494 de lei, iar restul sumei să-l achite într-o perioadă de 15/20/25 de ani, în funcție de venituri. În schimb, pentru o locuință cu o suprafață utilă de 62 mp, prețul de vânzare crește la 120.308 lei, din care se poate plăti în avans o sumă minimă, 19.954 de lei, necesară încheierii contractului de vânzare-cumpărare, restul plătindu-se în rate. Pentru un apartament cu o suprafață utilă de 34,85 mp, actualul chiriaș va plăti un preț final de 73.281 de lei, cu un avans de 12.167 de lei.
Odată cu dreptul de proprietate asupra locuinţei ANL, se transmite și dreptul de proprietate asupra cotei indivize, respectiv suprafaţa indiviză din părţile de folosinţă
comună ale blocului, precum şi asupra instalaţiilor şi dotărilor care, prin natura şi
destinaţia lor, nu se pot folosi decât în comun.
Cumpărătorii nu pot să înstrăineze apartamentele cumpărate de la primărie mai devreme de cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS