10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn nou proiect pentru oltenii de pretutindeni - „Gazeta mea“ - cititorii scriu Gazeta de Sud

Un nou proiect pentru oltenii de pretutindeni – „Gazeta mea“ – cititorii scriu Gazeta de Sud

Gazeta de Sud lansează un nou proiect adresat cititorilor care, prin poveștile lor, pot contribui la crearea conținutului ziarului. Oltenii de pretutindeni sunt încurajați să trimită redacției GdS povești adevărate despre oameni minunați, să împărtășească experiențe și amintiri pline de emoție, să scrie despre modele care îi inspiră, învățători sau profesori, medici, preoți sau agricultori care își cinstesc munca. Pagina mea își propune să devină, în acest fel, un reper pentru comunitate și să reflecte realitatea trăită de cititori, văzută prin ochii lor.
„Fiecare dintre noi cunoaște oameni extraordinari și a trăit povești impresionante. Realitatea este alcătuită din experiențele de zi cu zi și are atâtea culori și atâta frumusețe, încât ar fi păcat să nu fie împărtășite. Avem mare încredere în acest proiect și în capacitatea cititorilor noștri de a scrie cele mai frumoase pagini care au fost vreodată publicate în ziarul nostru. Suntem nerăbdători să aflăm despre bunicii din satele noastre, despre prieteni, camarazi, oameni care au servit ca modele sau care, dimpotrivă, au influențat în mod nefericit viața cititorilor noștri“, spune Ina Voinea, redactor-șef al Gazetei de Sud.

Proiectul „Gazeta mea“, inspirat de mesajele cititorilor

Proiectul „Gazeta mea“ este inspirat de mesajele și scrisorile pe care cititorii ziarului le-au transmis de-a lungul timpului echipei GdS. Oltenia are copii și dascăli deosebiți. În satele noastre trăiesc oameni cu suflete mari, bătrâni cu mâinile brăzdate de muncă, copii care își așteaptă în fiecare zi părinții plecați în țări străine în căutarea unui trai mai bun pentru familiile lor. Acestea sunt poveștile pe care „Gazeta mea“ le va aduna și care vor alcătui cel mai fin tablou al realității.
„Avem o experiență importantă în ceea ce privește implicarea cititorilor noștri în crearea conținutului ziarului. Fie că vorbim de întâlnirile organizate cu cititorii, fie că ne amintim de proiecte cum este «Vocea Cartierului», informațiile venite de la cititorii noștri reprezintă pentru noi cea mai de preț sursă. Ne dorim să construim o comunitate în care cititorii să se inspire unii pe alții, să se sprijine și să ne ofere tuturor povețe și exemple. Vrem să aflăm despre oamenii care au întins mâna pentru a oferi ajutor celor care credeau că se vor prăbuși, vrem să învățăm de la cititorii noștri cum au trecut peste greutăți, cine le este alături sau pe cine au pierdut“, a adăugat Valentin Tudor, redactor-șef adjunct.

Redacția așteaptă poveștile de viață ale oltenilor

Platforma „Gazeta mea“ are, în primul rând, scopul de a fi o voce a comunității. De aceea, alături de poveștile de viață ale oltenilor, redacția așteaptă și mesajele cititorilor care au nevoie de ajutor. Redactorii GdS vor cere răspunsuri și opinii ale specialiștilor sau autorităților care sunt responsabile cu rezolvarea problemelor sesizate de cititori.
„Tehnologia a schimbat modul în care oamenii pot să reacționeze la diverse situații. Un eveniment important poate să devină public și să ajungă la cititori aproape în timp real. Trăim într-o eră a telefoanelor inteligente, a conexiunilor rapide la internet. Oricine poate să ajute comunitatea cu o informație, un pont, o fotografie de interes sau, de ce nu, cu împărtășirea unei experiențe personale. Mesajul nostru este destul de clar: cititorii să nu țină pentru ei informațiile utile pentru comunitate“, spune Cristina Oprea, director de marketing al Gazetei de Sud.

Mesajele trimise de cititori vor fi publicate pe www.gds.ro/gazetamea sau în ediția tipărită a ziarului. Sunt așteptate texte, imagini sau fișiere video, pe adresa de e-mail [email protected] sau pe pagina de facebook a Gazetei de Sud. Cele mai bune materiale vor fi publicate în ediția tipărită a ziarului Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS