11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe reia licitația pentru reabilitarea Colegiului Naţional „Carol I“

Se reia licitația pentru reabilitarea Colegiului Naţional „Carol I“

Clădirea Colegiului Național „Carol I“ are nevoie de reabilitare și consolidare, însă lucrările nu ar începe mai devreme de primăvara anului viitor
Clădirea Colegiului Național „Carol I“ are nevoie de reabilitare și consolidare, însă lucrările nu ar începe mai devreme de primăvara anului viitor

Primăria Craiova a reluat licitația pentru reabilitarea și consolidarea clădirii în care funcționează Colegiul Național „Carol I“ și Opera Română, după ce aceasta fusese anulată în urmă cu două săptămâni „pentru că nu a fost respectată în totalitate procedura“, după cum a explicat primarul Mihail Genoiu. Anunțul de participare a reapărut joi, 21 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), documentația este aceeași, însă termenele de primire a ofertelor și de evaluare a lor au fost, evident, decalate. Potrivit noului anunț, ofertele se primesc până pe 31 octombrie, iar data limită de evaluare a lor este 27 noiembrie. Prin urmare, chiar dacă nu vor apărea eventuale contestații, primăria nu poate avea un câștigător mai devreme de luna decembrie, când nu se mai poate face mare lucru pentru clădirea Colegiului „Carol I“.
De altfel, municipalitatea anticipase o situație de acest gen și nu prevăzuse în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2017 o sumă foarte mare pentru reabilitarea Colegiul Național „Carol I“, ci doar 1,5 milioane de lei. Nici acești bani nu ar putea fi însă cheltuiți până la sfârșitul anului, având în vedere ultimele termene, pentru că lucrările, de orice natură ar fi ele, nu ar mai avea când să înceapă în plină iarnă. Așa că despre reabilitarea și consolidarea efectivă a acestei clădiri istorice a Craiovei nu se poate vorbi mai devreme de primăvara anului viitor. Inițial, anunțul de participare fusese urcat în SEAP pe 23 iunie, termenul limită de primire a ofertelor era 10 august, dar faptul că unul dintre ofertanți nu a depus la timp garanția de bună execuție a dus la anularea licitației și reluarea acesteia.

Cum sunt împărțiți banii pentru reabilitare și consolidare

Pentru „Reabilitare și consolidare corp central Colegiul National «Carol I» și Opera Română Craiova – (Proiect Tehnic + execuție)“, primăria a estimat o valoare de 27.284.745 lei (fără TVA). Potrivit datelor din SEAP, din acești bani, 3.600 de lei ar fi pentru amenajarea terenului, 250.980 de lei pentru serviciile de proiectare, 20.915 lei – asistența tehnică din partea proiectantului, 23.526.312 lei – lucrările de construcții și instalații, 342.275 lei – montaj utilaj tehnologic, 1.854.185 lei – utilaje, echipamente tehnologice și funcționale cu montaj, 40.500 de lei – utilaje fără montaj și echipamente de transport, 768.534 lei – dotări și 477.444 lei – organizarea de șantier. Primăria a menținut drept criteriu de atribuire a contractului „cel mai bun raport calitate – preț“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS