20.7 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Se montează grinzile la podul de la kilometrul 118, în Defileul Jiului

Se montează grinzile la podul de la kilometrul 118, în Defileul Jiului

-

Constructorii au început montarea ultimelor grinzi la podul de la kilometrul 118 din Defileul Jiului. Este vorba de un pod care a fost reabilitat complet şi care va avea o lăţime mult mai mare decât cel anterior. Astfel, traficul în zonă nu va mai fi îngreunat. În această săptămână vor fi instalate şi ultimele grinzi, iar acest lucru se va întâmpla pe timp de noapte pentru a afecta cât mai puţin circulaţia autovehiculelor prin Defileul Jiului. Constructorii chiar opresc traficul pentru a intra cu utilajele şi cu echipamentele pe şosea. „În noaptea de marţi spre miercuri au fost montate o parte din grinzile podului de la kilometrul 118 de pe Drumul Naţional 66. Lucrările au loc noaptea pentru a reduce disconfortul participanţilor la trafic. Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, Bogdan Bratu, a dispus ca toate lucrările din partea carosabilă să fie încheiate până la începerea sezonului rece“, a spus Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Dumurilor Naţionale.

Drum reabilitat de o firmă spaniolă

Contractul de reabilitare a DN 66 Bumbeşti-Jiu – Petroşani a fost semnat între CNADNR şi asocierea de firme Copisa Constructora Pirenaica (Spania) – Chiruli Andrea Impresa Individuale (Italia) – Coremi Inter (România) şi avea o durată de execuţie de doi ani. Valoarea lucrărilor de modernizare este de 150 de milioane de lei. Bugetul total este de 185 de milioane de lei. Contractul între beneficiar şi compania de drumuri a fost semnat în luna iunie 2012. Astfel, lucrările ar fi trebuit să fie gata în anul 2014. Acest lucru nu a fost posibil din cauza unor întârzieri mari şi a necesităţii consolidării şi reconsolidării versanţilor în mai multe puncte, astfel încât să nu mai existe căderi de stânci în Defileul Jiului. Au fost aplicate plase de protecţie. Prin urmare, carosabilul va fi gata după aproape cinci ani, însă lucrările vor continua şi anul viitor cu podul şi parcarea de la Lainici. Cele două obiective vor fi realizate separat, anul viitor. Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că anul acesta nu va mai exista tronson de drum neasfaltat în Defileul Jiului şi se va putea circula normal pe întreg traseul.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.