Polaris deţine şi depozitul ecologic de gunoi de la Târgu Jiu
Polaris deţine şi depozitul ecologic de gunoi de la Târgu Jiu
Polaris deţine şi depozitul ecologic de gunoi de la Târgu Jiu

O comisie formată din reprezentanţi ai Consiliului Local şi specialişti din Primăria Târgu Jiu ar putea verifica serviciile de salubritate realizate de firma Polaris. Consilierul local al ALDE, Eduard Lădaru, a declarat că membrii comisiei vor analiza modul în care au fost duse la îndeplinire contractele dintre Primăria Târgu Jiu şi firma de salubritate. În ultimele săptămâni a fost generat un adevărat scandal, după ce majoritatea PSD-ALDE-PSRo de la Târgu Jiu a votat un proiect de hotărâre prin care aducerea de deşeuri din alte judeţe este condiţionată de acordul Consiliului Local. Acest lucru a nemulţumit conducerea Polaris. În replică, aleşii locali, prin vocea lui Eduard Lădaru, anunţă constituirea unei comisii de verificare.

Ar avea dreptul să nu ridice gunoiul

Reprezentanţii Polaris susţin că şi-au îndeplinit condiţiile din contracte şi au o bază legală să sisteze ridicarea gunoiului la asociaţiile cu datorii mari. Târgujienii au restanţe de 2,5 milioane de lei către Polaris. „Întreruperea prestării serviciului de salubrizare conform articolului 42, aliniatul 11, din Legea nr. 51 din 2006, a serviciilor comunitare de utilităţi publice, conform căruia dacă sumele datorate, inclusiv penalităţile, nu au fost achitate după 45 de zile de la primirea facturii, operatorul poate întrerupe furnizarea sau prestarea serviciului cu un preaviz de cinci zile lucrătoare şi are dreptul să solicite recuperarea debitelor în instanţă“, a declarat Luis Popa, director în cadrul Polaris Târgu Jiu. Firma de salubritate prestează servicii de ridicare a gunoiului la Târgu Jiu şi în mai multe localităţi din judeţ, dar deţine şi depozitul ecologic central.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.