Acasă Local Gorj Casa „Barbu Gănescu“ va intra în administrarea Ministerului Culturii pentru amenajarea Muzeului...

Casa „Barbu Gănescu“ va intra în administrarea Ministerului Culturii pentru amenajarea Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“

-

Casa „Barbu Gănescu” din Târgu Jiu
Casa „Barbu Gănescu” din Târgu Jiu

Autorităţile judeţene fac primii paşi pentru amenajarea Muzeului Naţional Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu. Acesta va fi găzduit de Casa „Barbu Gănescu“ de lângă Consiliul Judeţean, instituţie care are imobilul în administrare. În şedinţa de guvern din data de 19 martie, Consiliului Judeţean Gorj i-a fost solicitată emiterea unei hotărâri prin care clădirea să fie transferată în mod gratuit Ministerului Culturii pentru a putea fi modernizată şi amenajat Muzeul „Constantin Brâncuşi“. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că o hotărâre în acest sens va fi aprobată în şedinţa din 29 septembrie, iar instituţia pe care o conduce va transfera Casa „Barbu Gănescu“ Ministerului Culturii.

Banii, în 2018

Potrivit lui Cosmin Popescu, Ministerul Culturii va aloca în anul 2018 sumele necesare pentru amenajarea Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“ la Târgu Jiu. Acesta a fost înfiinţat prin lege de către parlament. „Vom transfera această clădire în administrarea Ministerului Culturii pentru a putea avea loc lucrările de amenajare a Muzeului “Constantin Brâncuşi“ de la Târgu Jiu. Am primit o solicitare din partea guvernului, pentru că nu se poate altfel. Fiind clădirea în patrimoniul nostru, nu există posibilitatea de a avea loc acele lucrări fără să o trecem în administrarea Ministerului Culturii. Acolo va funcţiona un muzeu naţional. Să sperăm că în 2018 va fi gata. Din ce am discutat la guvern, vor fi alocate anul viitor fondurile necesare. Avem nevoie de acest edificiu pentru dezvoltarea turismului cultural la Târgu Jiu. Constantin Brâncuşi este un brand naţional şi internaţional, nu doar local. Este bine că Ministerul Culturii se va ocupa de amenajarea acestui muzeu, care va putea fi vizitat de turişti“, a spus Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Este de precizat că în Casa „Gănescu“ a locuit timp ce doi ani şi sculptorul Constantin Brâncuşi, în perioada în care a lucrat la Ansamblul „Calea Eroilor“ de la Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.