11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 18 septembrie – 1 octombrie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Oltenia, la începutul intervalului vremea va fi mai caldă decât normal în această perioadă din an, cu maxime termice, în medie, între 25 și 29 de grade și minime între 13 și 17 grade. Apoi temperaturile vor scădea, vremea devenind relativ răcoroasă în 21 și  22 septembrie când sunt de așteptat valori mediate regional de 19…21 de grade ziua și 9…13
grade noaptea. O creștere  de  temperatură  este  estimată  din  25  septembrie,  astfel  că  pentru  cea  de-a  doua săptămână  valorile  să  se  situeze  în  jurul  sau  chiar  peste  cele  normale  în  această  perioadă din an. În intervalele 19-22 și 26-28 septembrie probabilitatea de ploaie va fi mai mare și local pot fi și cantități de apă mai însemnate.

La munte, după un debut de săptămână cu vreme relativ caldă, temperaturile vor fi în scădere accentuată astfel că în intervalul 21-23 septembrie vremea va deveni răcoroasă, cu temperaturi maxime de  5…10 grade și minime de 1…4grade, în medie. Apoi vremea se va încălzi ușor și treptat, fiind estimate temperaturi în general peste cele normale la sfârșitul lunii septembrie, valori medii diurne de 8…16 grade și nocturne de 3…6 grade. În intervalul 19-22 septembrie va ploua pe spații extinse și local vor fi cantități de apă mai însemnate. Probabilitatea de ploaie va fi din nou ridicată în perioada 27-29 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS