7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConsiliul Local nu a mai plătit subvenţia pentru transportul în comun

Consiliul Local nu a mai plătit subvenţia pentru transportul în comun

Transloc, firma care asigură transportul în comun în Târgu Jiu, are de recuperat, în prezent, de la Consiliul Local restanţe reprezentând subvenţii în valoare de 3,8 milioane de lei. Suma reflectă bani neachitaţi pe anul trecut şi pe lunile din vara acestui an.

Firma primeşte o subvenţie de 450.000 pe lună de la Consiliul Local, respectiv 5,4 milioane de lei pe an. Subvenţia se reflectă în preţul biletului, care este 2 lei. Nivelul subvenţiei este de 2,5 lei, deci costul real al unei călătorii pe mijloacele de transport în comun ale Transloc este de 4,5 lei. În urmă cu mai mulţi ani, totalul restanţelor din subvenţii a atins peste un milion de euro. Curtea de Conturi a dispus Consiliului Local să plătească de urgenţă subvenţia. Din banii respectivi au fost cumpărate mai multe autobuze noi.

Sindicatele şi administraţia Transloc, din nou la masa negocierilor

Trebuie precizat că sindicatele şi administraţia firmei de transport public din Târgu Jiu, Transloc, s-au aşezat din nou joi la masa negocierilor. Este vorba de discuţii pe marginea contractului colectiv de muncă la nivel de unitate. Negocierile au fost blocate şi chiar s-a ajuns la proteste săptămâna trecută din partea şoferilor. Aceştia sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de nivelul scăzut al salarizării.
În urma negocierilor din ultimele zile, sindicatele au obţinut din partea administraţiei creşterea salariului mediu pentru şoferi de la 1.891 de lei la 2.300 de lei net. De asemenea, a fost propusă creşterea tichetului de masă de la 9,5 lei la 15 lei, primă de Paşte şi primă de Crăciun de 500 de lei fiecare, precum şi o primă de Ziua Transportatorului în valoare de 1.500 de lei. Dacă va fi semnat, noul contract colectiv de muncă va fi valabil până în anul 2018.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS