16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Semiinaugurare“ la noul Spital Municipal „Filantropia“

„Semiinaugurare“ la noul Spital Municipal „Filantropia“

Noul Spital „Filantropia“ din Craiova, aflat pe strada Sărarilor, a fost „semiinaugurat“, ieri, cu mare fast, de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, Lorena Dijmărescu, director medical al Spitalului „Filantropia“, şi de toate oficialităţile craiovene. De fapt, aşa-zisa inugurare a fost mai mult o vizită, pentru că spitalul nu poate primi deocamdată pacienţi. „Avem tot ce este necesar. Mai lipsesc câteva plasme şi avizul de la ISU, pe care, probabil, îl vom primi în câteva zile. Este posibil ca, începând de luni, să primim pacienţi“, a declarat Lorena Dijmărescu, directorul medical al Spitalului Municipal „Filantropia“.
Liviu Dragnea s-a declarat mulţumit de investiţie, dar a făcut şi o ironie legată de problemele pe care Lia Olguţa Vasilescu le are cu Direcţia Naţională Anticorupţie, din cauza construcţiilor făcute în Centrul Vechi al Craiovei. „În urmă cu ceva timp, îmi aduc aminte că m-a chemat Olguţa să discutăm despre câteva proiecte de-ale oraşului. Ea este o fată curajoasă, dar atunci, singură, nu putea să aibă capacitatea să se apuce de toate. M-a dus şi la vechile clădiri care se aflau aici. Eu i-am spus să aibă curaj pentru că va fi sprijinită, mai ales dacă va găsi resurse finaciare pentru construcţie. Este un spital foarte bine executat. Felicit constructorul, am înţeles că este cel care a executat şi Centrul Vechi al Craiovei. Sper să rămână în picioare, să nu fie şi el atacat cu ceva. Conceptul este foarte modern şi există dotările necesare“, a declarat preşedintele PSD. Ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, nu a făcut nicio declaraţie legată de spital, mulţumindu-se doar să-l aprobe zâmbind pe şeful partidului din care face parte.
În noua unitate medicală vor fi mutate, de la vechiul Spital Municipal „Filantropia“, secţiile de medicină internă, gastroenterologie-diabet şi fizioterapie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS