11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrările de reabilitare pe DN 67 au fost sistate

Lucrările de reabilitare pe DN 67 au fost sistate

Şoseaua a devenit aproape impracticabilă, după ce fusese la un moment dat cel mai bun drum din judeţ
Şoseaua a devenit aproape impracticabilă, după ce fusese la un moment dat cel mai bun drum din judeţ

Lucrările de reabilitare a drumului național DN 67 Târgu Jiu – Vâlcea au fost sistate de către constructori. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova a emis un ordin de remediere a problemelor apărute pe partea carosabilă, ca urmare a sortului folosit. Din această cauză, în ultima lună, sute de maşini au fost avariate. Este vorba de parbrize sparte şi caroserii afectate de la pietrişul desprins din carosabil sau de pe marginea şoselei.
Au existat şi câteva accidente rutiere, unele din acestea fiind grave. Victimele au scăpat cu viaţă, însă autovehiculele au fost grav avariate. Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că nu se mai efectuează pe DN 67 decât remedieri. Sistarea lucrărilor ar fi fost dispusă şi ca urmare a condiţiilor meteo. Ion Tudor a mai spus că vinovaţi pentru starea de fapt ar fi şi conducătorii auto care circulă cu viteză, în special nuntaşii, în weekend.
„Nu se mai efectuează niciun fel de lucrări pe DN 67, se fac doar remedieri. Au fost sistate lucrările şi din cauza stării vremii. Se întâmplă tot felul de lucruri când lumea circulă cu viteză. Este cazul nuntaşilor. Când nuntaşii trec pe acolo cu viteză este şi normal să se întâmple anumite evenimente! Dar nu este numai cazul nuntaşilor“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

Intervenţie la Ministerul Transporturilor

Parlamentarul de Gorj, Mihai Weber, a declarat că va interveni pe lângă conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră pentru a solicita lămuriri în legătură cu modul în care a fost reabilitat DN 67 Târgu Jiu – Vâlcea.
Deputatul susţine că lucrările erau necesare pentru a asigura îmbunătăţirea condiţiilor de trafic rutier, însă are îndoieli în ceea ce priveşte calitatea acestora. Macadamul de pe DN 67 a făcut deja foarte multe victime. Este vorba de maşini avariate şi cu parbrizele sparte, precum şi câteva accidente rutiere, unele grave. Mihai Weber a precizat că acest lucru este inacceptabil, având în vedere că DN 67 este principala poartă de intrare în judeţul Gorj.
„O să am o intervenţie la CNAIR referitor la tratamentul care s-a aplicat pe DN 67. Este un tratament bun, dar nu a fost aplicat în mod corespunzător. Au fost parbrize sparte şi accidente. Ar trebui să înceteze aceste lucruri. O să discut cu cei de la Ministerul Transporturilor, să se găsească o altă soluţie. Este principala poartă de intrare în Gorj”, a spus Mihai Weber, deputat de Gorj.

E nevoie de o altă soluţie tehnică

Deputatul Mihai Weber a precizat că va sta de vorbă inclusiv cu ministrul transporturilor şi cu şefii CNAIR. Potrivit lui Weber, tratamentul aplicat şoselei este necorespunzător, întrucât foarte multe resturi rămân în urma lucrărilor, iar acestea afectează traficul rutier.
Weber susţine că există soluţii, precum aplicarea unui strat de uzură, astfel încât să nu mai apară probleme.
„O să discut şi cu ministrul transporturilor, şi cu şeful CNAIR. Acest tratament nu este corespunzător. Rezultă un surplus de material pe lângă drum, care este antrenat de roţi şi ajunge să afecteze autovehiculele. Poate că este mai bună aplicarea unui strat de uzură şi lucrurile vor arăta altfel. Nu trebuie să se rămână la acest stadiu, ci trebuie să se vină cu o soluţie care să elimine complet deficienţele de acum“, a mai declarat Mihai Weber.
Sute de conducători auto, victime ale macadamului de pe DN 67, au anunţat că vor da în judecată CNAIR şi pe constructor, o firmă din Craiova, pentru a obţine daune. Ieri a fost emisă o dispoziţie de la Ministerul Transporturilor pentru a fi îndepărtat excesul de criblură de pe carosabil.
Dacă va fi adoptată o altă soluţie tehnică, rămâne de văzut cine va achita lucrarea de până acum şi pagubele produse conducătorilor auto, prin avarierea maşinilor.
Şoseaua respectivă este folosită intens şi de turiştii care vin în Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS