17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTransalpina a bătut toate recordurile

Transalpina a bătut toate recordurile

 Sute de mii de autoturisme şi motociclete au tranzitat Transalpina în acest sezon
Sute de mii de autoturisme şi motociclete au tranzitat Transalpina în acest sezon

Cea mai înaltă şosea din ţară, Transalpina, a bătut în acest sezon toate recordurile în privinţa numărului de autovehicule care au tranzitat Drumul Regelui.
Faţă de anii trecuţi, Transalpina a beneficiat de o atenţie sporită din partea Companiei Naţionale de Infrastructură Rutieră din România.
A fost prima şosea montană deszăpezită şi pregătită pentru a fi redată circulaţiei şi circuitului turistic.
Potrivit reprezentanţilor Secţiei Târgu Jiu Drumurilor Naţionale, numai în ultima minivacanţă a bugetarilor, Drumul Regelui a fost tranzitat de 6.000 – 7.000 de maşini pe oră.
Din monitorizările drumarilor, cel mai mare aflux de autovehicule şi motociclete pe DN 67 C a fost înregistrat în zilele de weekend, când zeci de mii de autoturisme au parcurs Transalpina.
Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că încă se aşteaptă ca cel puţin în weekend numărul maşinilor care vor tranzita Transalpina să se menţină la un nivel ridicat. De asemenea, şoseaua va fi menţinută deschisă atât timp cât starea vremii o va permite. „Mai avem câteva zile din această vară. A fost un boom de autoturisme pe Transalpina. Noi am avut grijă zi de zi să facem reviziile necesare şi să înlăturăm eventualele obstacole de pe carosabil, astfel încât traficul să se desfăşoare normal. Foarte mulţi turişti din ţară şi din străinătate au fost în această vară pe Transalpina şi continuă să vină, cel puţin până la începerea şcolii. Vedem cum va fi toamna, dar sunt premise bune să vedem în continuare multe vehicule pe Transalpina“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS