10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei mașini și cinci rulote au ars la marginea Craiovei

Trei mașini și cinci rulote au ars la marginea Craiovei

Un incendiu de proporții a izbucnit, joi după-amiază, pe un câmp de la marginea Drumului Național 65, la ieșirea din Craiova, în apropiere de sensul giratoriu de la Peugeot. După ce au ars circa 25 de hectare de vegetație uscată, focul s-a extins la un parc auto din vecinătate, unde a făcut ravagii. Până să ajungă pompierii, au ars cinci rulote, trei în totalitate, iar alte două în proporție de 70% și 20%.
De asemenea, focul a mai mistuit complet două autoturisme, iar un altul – parțial. În zonă s-a format imediat un fum dens pentru că au luat foc și aproximativ 30 de anvelope.
„Când am auzit eu că a ajuns incendiul la parcul meu auto am sunat la pompieri, însă deja anunțase cineva. S-a extins focul de la vegetația uscată din apropiere, erau flăcări mari. Probabil cineva a aruncat o țigară fără să realizeze ce rău poate să facă. Eu acum am pagubă de aproximativ 15.000 de euro, iar asigurare nu am. Când am ajuns aici, pompierii stingeau deja flăcările“, a declarat Marcel Negoiță, proprietarul parcului auto afectat.
Pompierii au lichidat focul în aproximativ două ore, iar intervenția a fost destul de dificilă pentru că flăcările se extindeau cu repeziciune. „Cauza probabilă a incendiului din parcul auto a fost extinderea focului de la vegetația uscată, iar cauza pentru incendiul de vegetație este, cel mai probabil, foc în spațiu deschis“, a declarat Florin Cocoșilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj.
În zona în care a avut loc incendiul, traficul a fost îngreunat aproximativ o jumătate de oră din cauza fumului, dar și a mașinilor de pompieri staționate pe carosabil, iar două echipaje de poliție de la Pielești au intervenit pentru fluidizarea circulației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS