21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAncheta despre oasele din Parcul Tineretului bate pasul pe loc

Ancheta despre oasele din Parcul Tineretului bate pasul pe loc

În pepiniera Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) din spatele Parcului Tineretului din Craiova au fost descoperite, de două ori, pe 3 mai şi pe 2 iunie, oseminte umane aduse de angajaţii regiei din cimitirele unde se face curăţenie. Însă, chiar şi după mai mult de două luni de la macabra descoperire, ancheta internă a RAADPFL Craiova bate pasul pe loc. Între timp, RAADPFL continuă să aducă resturi în pepiniera din spatele Parcului Tineretului, susţinând că este vorba doar despre material de origine vegetală.

Au trecut mai bine de două luni de când două persoane au observat un coșciug aruncat într-o grămadă de gunoi din spatele Parcului Tineretului din Craiova. Când s-au apropiat şi-au dat seama că lângă coşciug se aflau mai multe oseminte umane. În aceeași zonă erau, la momentul respectiv, împrăștiate candele, coroane de flori, dar și resturile altor sicrie. La doar o lună distanţă, alte oseminte umane au fost descoperite, din nou, în acelaşi loc. La momentul respectiv, reprezentanţii RAADPFL au declarat că în acea zonă se află o groapă de compost, unde duc numai resturi vegetale. De asemenea, aceştia au spus că a fost demarată o anchetă internă în cadrul regiei pentru a se descoperi angajaţii care se fac vinovaţi pentru această greşeală. Chiar dacă găsirea osemintelor umane în acea zonă a scandalizat întregul oraş, RAADPFL pare că nu se grăbeşte să găsească vinovaţii. „Ancheta demarată de RAADPFL Craiova este în curs de desfăşurare. La finalizarea acesteia vor fi luate măsurile care se impun“, au declarat, pentru GdS, reprezentanţii regiei craiovene.
Aşadar, la mai bine de două luni, conducerea RAADPFL nu a depistat cine a comis greşeala, chiar dacă se ştie foarte bine ce persoane lucrează în fiecare zi şi ce anume are de făcut fiecare. Poliţia a declarat, la momentul respectiv, că nu are competenţă în acest caz. „Cunoaştem ce anume s-a întâmplat acolo, însă nu sunt întrunite condiţiile necesare pentru întocmirea unui dosar penal pentru profanare de morminte. Garda de Mediu a avertizat RAADPFL să ridice toate resturile de acolo, iar RAADPFL a declanşat o anchetă administrativă pentru a descoperi cine se face vinovat de aruncarea osemintelor în zona respectivă“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj, la vremea respectivă.
Garda de Mediu nu s-a implicat nici ea prea mult în acest caz. Reprezentanţii instituţiei susţin că s-au deplasat pe 4 mai în zona respectivă, însă nu au acordat nici o sancţiune.
„O echipă s-a deplasat în teren, pe 4.05.2017, şi a constatat că în zona Pepenierei Dendrologice a parcului se aflau depozitate deşeuri menajere, materiale din demolări de lucrări funerare şi de construcţii ilegale, reciclabile, precum şi masă vegetală. În urma constatărilor în teren, echipa de comisari a impus RAADPFL ridicarea tuturor deşeurilor cu operatori autorizaţi, măsuri care au fost realizate“, au declarat reprezentanţii Gărzii de Mediu Dolj.
Ce nu ştie Garda de Mediu Dolj este faptul că situaţia este şi în prezent aceeaşi.

RAADPFL se face că nu ştie ce înseamnă materialul de origine vegetală

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ susţine că în spatele Parcului Tineretului aruncă doar material de origine vegetală.
„În Pepiniera din spatele Parcului Tineretului din Craiova se depozitează material de origine vegetală din toate zonele verzi ale Craiovei, cât şi de pe aleile cimitirelor administrate de RAADFPL Craiova. Resturile vegetale sunt îngropate pentru producerea compostului“, au spus reprezentanţii regiei.
Realitatea este însă cu totul alta. La faţa locului, pe lângă resturile vegetale, sunt aruncate candele, cartoane, sticle şi alte obiecte din plastic, resturi din construcţii, chiar şi dejecţii de animale.
Oamenii care locuiesc în acea zonă se plâng de situaţie şi spun că nu mai suportă mirosul. „Zi de zi aduc aici maşini pline de gunoi. Ar fi bine să fie doar crengi sau pomi, dar ei aduc tot gunoiul din cimitire. E plin de candele şi de tot felul de gunoaie. Miroase îngrozitor. Când e foarte cald şi vine câte o adiere nu mai putem să stăm din cauza mirosului“, a declarat un craiovean care stă în apropiere de locul în care RAADPFL duce resturile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS