24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMoartea inexplicabilă a unui tânăr poliţist

Moartea inexplicabilă a unui tânăr poliţist

Tragedie la început de săptămână în comuna gorjeană Stejari: un poliţist a murit la numai 27 de ani, împuşcat în cap. Marius Cristian Boncioacă, angajat ca adjunct de şef de post, la Postul de Poliţie din Fărcaş, judeţul Dolj, a şocat întreaga comunitate locală şi colegii prin gestul său. Agentul a fost găsit împuşcat în cap, în toaleta casei părinteşti, din comuna Stejari. Tatăl poliţistului a fost cel care a sunat la 112 după ce a auzit împuşcătura şi a descoperit trupul fiului. Poliţistul i-ar fi spus luni dimineață mamei că îl doare stomacul, a intrat în baie şi s-a fi împuşcat. A folosit arma din dotare pe care avea dreptul să o ţină acasă, o practică în rândul poliţiştilor care lucrează în mediul rural. Poliţistul nu ar fi lăsat un bilet prin care să-şi justifice gestul. Tânărul ar fi urmat să fie transferat în curând din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj.

De cinci ani poliţist

Marius Cristian Boncioacă
Marius Cristian Boncioacă

Marius Cristian Boncioacă terminase Şcoala „Vasile Lascăr“ din Câmpina în 2012, iar atunci a fost repartizat într-o comună din Mehedinţi. Peste un an, în 2013, acesta a fost transferat la Bistreţ, ca ajutor de şef de post. Anul trecut, în martie, a fost transferat, din nou, la Fărcaş, tot ca ajutor de şef de post. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în octombrie 2016 Cristian Boncioacă a susţinut evaluarea psihologică şi a fost declarat apt. De asemenea, pe 11 august fusese instruit în legătură cu condiţiile pe care trebuie să le respecte având în vedere că acesta lua arma din dotare la domiciliu. Tânărul poliţist nu era căsătorit, însă avea o relaţie cu o fată din Târgu Jiu, cu care urma să se însoare.
Nimeni nu a înţeles gestul poliţistului, cu toate că acesta fusese recent la mare şi se plângea colegilor de cameră că îi este greu să doarmă. Tânărul avea şi un împrumut bancar de 30.000 de lei, pe care trebuia să îl achite până în 2021, dar acest lucru nu justifica posibile probleme financiare, având în vedere că nu primea un salariu modest pentru munca de poliţist. Din contră, după cinci ani de poliţie, îl aştepta chiar o promovare în funcţie. Altă bucurie în viaţa tânărului poliţist ar fi trebuit să fie şi faptul că urma să îşi facă o familie, alături de aleasa inimii sale. „Nu ştim ce s-a întâmplat cu adevărat cu acest poliţist. Este posibil să fi fost vorba şi de un accident. Nu ştim exact ce s-a întâmplat, dar procurorul şi expertiza vor stabili. Nu putem spune că este vorba de o presiune din cauza muncii de poliţist. Sunt multe lucruri neplăcute în stradă. După cinci ani de muncă de poliţist putea chiar să fie promovat. Nu ştim exact ce s-a întâmplat cu acest tânăr“, a declarat Viorel Caragea, fost comisar-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS