7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRazie de amploare în Dolj: Au fost verificate peste 800 de autovehicule şi 118 baruri si discoteci

Razie de amploare în Dolj: Au fost verificate peste 800 de autovehicule şi 118 baruri si discoteci

Peste 200 de polițiști au acționat, într-o razie în amploare, organizată noaptea trecută pentru prevenirea faptelor ce pot tulbura ordine și siguranța cetățenilor, anunţă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj.
În noaptea de 11 spre 12 august, în județul Dolj, Serviciul de Ordine Publică a organizat şi executat o razie pentru prevenirea şi  combaterea faptelor cu violenţă, a altor fapte antisociale ce se comit în zona barurilor şi discotecilor, precum și a abaterilor la regimul circulației rutiere. Razia s-a desfășurat pe întreg județul Dolj, astfel fiind instituite 37 filtre rutiere. La activitățile desfășurate au participat polițiști de la formațiunile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, dar și jandarmi.
 
Potrivit IPJ Dolj, au fost efectuate verificări și controale la 118 baruri și discoteci, în trafic fiind verificate 800 autovehicule. De asemenea, peste 1000 persoane au fost legitimate, dintre acestea 18 fiind conduse la sediul unităților de poliție pentru verificări suplimentare.

????????????????????????????????????

Polițiștii doljeni au constatat, în cadrul activităților desfășurate, 20 fapte de natură penală (9 conduceri autovehicule neînmatriculare, 3 sub influența alcoolului și 7 fără permis), situații în care au fost întocmite dosare de cercetare penală, totodată fiind aplicate și 213 sancțiuni contravenționale de peste 129.000 lei. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 23 permise de conducere (18 dintre acestea fiind reținute pentru alcool), iar 11 certificate de înmatriculare au fost retrase, au mai anunţat poliţiştii.
IPJ Dolj a oferit şi câteva exemple de infracţiuni depistate:
La ora 01.30, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Melinești l-au depistat pe B. Ilian, 42 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism, pe DC 123 Mogoșești – Mălăiești, având o concentrație de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Craioveanul a fost condus la U.P.U. Craiova unde a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal.

Aseară, la ora 22.00, pe DN 55A, în comuna Poiana Mare, Dolj, polițiști ai Secţiei 10 Poliţie Rurală Poiana Mare l-au depistat în trafic pe V. Aurel, 27 de ani, din localitate conducând un moped, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule şi cu o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.
În localitatea Cetate, Dolj, lucrătorii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate l-au depistat, noaptea trecută, în trafic, pe B.A., de 15 ani, din localitate, conducând un autoturism fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul nu este înmatriculat, iar numărul de înmatriculare a fost atribuit unui alt autoturism radiat din circulaţie la data de 11.02.2014. Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal.

De asemenea, în comuna Cosoveni, polițiștii l-au depistat pe B. Eugen, 25 de ani, din comuna Obârșia, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism, înmatriculat în Bulgaria, care fusese radiat din circulație. A fost întocmit dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS