22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞeful de Post din Radovan, implicat într-un accident cu maşina de poliţie

Şeful de Post din Radovan, implicat într-un accident cu maşina de poliţie

Şeful de Post din comuna Radovan, Lucian Muncioiu, a fost implicat, în noaptea de 30 iulie, într-un accident rutier grav. Însă, accidentul nu a fost anunţat la momentul respectiv în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, iar informaţia a ieşit la iveală abia ieri. Poliţistul se afla la volanul maşinii de poliţie, în comuna Perişor, când a lovit o căruţă în care se aflau un bărbat şi o femeie. În timpul impactului, atât poliţistul, cât şi femeia aflată în căruţă au fost răniţi.
Lucian Muncioiu se întorcea de la Poiana Mare, acolo unde a mers să ducă la psihiatrie un bărbat, iar în comuna Perişor a intrat într-o căruţă. Poliţistul susţine că atelajul nu era semnalizat corespunzător şi că l-a văzut mult prea tâziu pentru a mai putea să evite impactul. „Nu era echipată căruţa, avea doar un număr de înmatriculare. Eu am văzut prea târziu, iar când am observat-o am tras stânga de volan ca să nu o lovesc în plin. E bine că am scăpat cu viaţă şi eu, şi cei doi oameni care se aflau în căruţă. Eu am fractură la antebraţul drept şi la claviculă. Trebuie să mă operez la antebraţ atunci când o să mi se vindece clavicula. Femeia rănită are fractură la piciorul drept şi o fisură la piciorul stâng, din câte ştiu. Ea a fost deja operată“, a declarat Lucian Muncioiu, şeful Postului de Poliţie Radovan.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Băileşti a preluat dosarul, iar acum se fac cercetări. „În accident au fost răniţi poliţistul şi o femeie din comuna Galiciuca. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând ca circumstanţele exacte în care s-a produs accidentul să fie stabilite după finalizarea anchetei. Dosarul a fost preluat de noi pentru că, potrivit Legii nr. 208/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, urmărirea penală se efectuează în mod obligatoriu de procuror în cazul infracţiunilor săvârşite de poliţiştii care au calitatea de organe de cercetare ale poliţiei judiciare“, au declarat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti. Parchetul nu a dat însă alte detalii despre dosar, iar faptul că atelajul nu era echipat corespunzător nu a fost confirmat sau infirmat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS