Acasă Local Gorj Prefectul de Gorj, audiat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Prefectul de Gorj, audiat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

-

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării judecă pe 8 august sesizarea PNL împotriva prefectului Ciprian Florescu, privind impunerea unui cod vestimentar în Prefectura Gorj. Astfel, în data respectivă, reprezentanţii PNL Gorj şi cei ai Prefecturii sunt citaţi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Liberalii consideră că Ordinul 194, privind impunerea unui cod vestimentar şi emis de prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, este ilegal şi discriminatoriu. Denisa Şuţă, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, a declarat că pe 8 august vor fi audiate cele două părţi, în urma sesizării depuse de liberali. „Este o situaţie la care s-a ajuns din cauza unei decizii aberante, care a afectat în ultima lună cetăţenii judeţului şi nu numai. Este vorba şi de cetăţeni din afara ţării care au venit pentru apostilă la Prefectura Gorj. Nu este posibil ca în zilele noastre să avem asemenea restricţie care limitează libertatea de circulaţie a persoanelor şi accesul la servicii publice şi documente publice“, a declarat Denisa Şuţă, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj şi consilier judeţean.

Cetăţenii nu mai au voie în pantaloni scurţi

Vicepreşedintele PNL Gorj, avocatul Gheorghe Pecingină, a declarat că aşteaptă şi răspunsul prefecturii la plângerea prealabilă formulată de penelişti. În funcţie de răspunsul primit, PNL va ataca, la instanţa de contencios administrativ, ordinul emis de Ciprian Florescu. Prefectul a semnat un act prin care a interzis accesul în instituţie în pantaloni scurţi, în şlapi, în fuste scurte sau bluze decoltate. De asemenea, cei cu haine zdrenţăroase nu mai au voie să intre în Prefectura Gorj. Liberalii consideră că în acest fel cetăţenii au fost discriminaţi şi a fost încălcat dreptul privind libera circulaţie şi a fost îngrădit dreptul de acces la instituţiile şi serviciile publice. La nivel naţional şi local s-a comentat intens pe marginea ordinului semnat de prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, şi s-a precizat că nici măcar soţia acestuia nu ar avea voie să intre în sediul instituţiei. De asemenea, cetăţenii cu venituri modeste sau foarte săraci nu vor putea să respecte vreodată dispoziţiile din ordin.

ȘTIRI VIDEO GdS

Liberalii depun plângere împotriva Olguţei Vasilescu pentru afirmaţii „antisemite“

Liberalii doljeni au taxat-o dur pe Olguţa Vasilescu pentru ultimele declaraţii ale acesteia despre preşedintele Klaus Iohannis, considerându-le „antisemite“. Vasilescu a scris...