12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDe ce a ajuns „Craiova Culturală“ la DNA București

De ce a ajuns „Craiova Culturală“ la DNA București

Structura Centrală a DNA a preluat în ultimele luni mai multe dosare de corupție de la Craiova care stagnau în faza de urmărire penală in rem (față de cauză), printre acestea găsindu-se și cel intitulat „Craiova Culturală“. La solicitarea GdS, DNA a precizat că dosarul a ajuns la București „ca urmare a solicitării procurorului de caz de la Craiova, care a invocat numărul mare de dosare pe care le are în lucru, complexitatea cauzei și faptul că desfășoară și activități de judiciar“. În această fază a urmării penale, procurorii strâng probe cu privire la faptă, încadrată la infracțiunea de abuz în serviciu. GdS a relatat pe larg despre scandalul „Craiova Culturală“.
În perioada 2013-2015, circa 1.000.000 de euro din bugetul local a fost direcționați către Asociația „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021“, ONG-ul care a gestionat participarea orașului în competiție. Jurnaliștii au arătat că banii au fost cheltuiți netransparent și discreționar, cu încălcarea Legii achizițiilor publice, a finanțelor publice locale, precum și a legilor de funcționare și finanțare din fonduri publice a ONG-urilor. Curtea de Conturi a confirmat dezvăluirile ziariștilor, iar întreaga afacere s-a transformat într-un dosar investigat de DNA Craiova. Procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem, dosarul rămânând într-o fază incipientă. În ultimele luni, GdS a arătat conexiunile nebănuite ale dosarului „Craiova Culturală“.
Personajul-cheie care ar fi putut fi audiat de procurorii DNA Craiova este Ovidiu Mischianu, șeful juriștilor din Primăria Craiova și cel care contrasemnează de legalitate toate actele municipalității. Soția lui Mischianu este magistrat și judecă un proces în care se regăsesc ca părți fostul și actualul șef al DNA Craiova.
În acest context, dosarul „Craiova Culturală“ a ajuns la Structura Centrală a DNA.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS